Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί καρατομήθηκαν οι 5 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ – Ο ρόλος τους και το βιογραφικό τους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας, μετακινούνται δύο ταξίαρχοι και τρεις αστυνομικοί διευθυντές, μέχρι τη λήψη οριστικών αποφάσεων με το πέρας της ΕΔΕ.

Τα βιογραφικά των αξιωματικών που μετακινούνται

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι μετακινήσεις αναμένονται να συνεχιστούν. Όσον αφορά τους αξιωματικούς, οι δύο ταξίαρχοι που μετακινούνται ήταν βοηθοί του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή. Ο ένας ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τα διόδια και ο άλλος, ήταν ο πρώτος βοηθός του ΓΑΔΑρχη που βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων στις 22:00 όταν αφίχθησαν οι χούλιγκανς στην Αθήνα.

Ως προς τους αστυνομικούς διευθυντές:

  • Ο πρώτος είναι αναπληρωτής του κλάδου τάξης που θα έπρεπε με τις διαταγές που θα έστελνε να κινητοποιήσει αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα
  • Ο δεύτερος είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης: Πρόκειται για τη διεύθυνση η οποία έκανε 4 ώρες για να στείλει σε όλες τις διευθύνσεις την πληροφορία της Interpol για την κάθοδο των Κροατών.
  • Ο τρίτος είναι υπηρετεί στη γενική αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου.

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου, έρχονται κι άλλες καρατομήσεις στην αστυνομία, ωστόσο μένει να διασαφηνιστεί το πως θα γίνουν. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αναμένεται να απολογηθεί και ο πρώην διευθυντής Αθλητικής Βίας την Κυριακή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *