Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Επέμβαση στις “πειρατικές” μεταδόσεις ζωντανών γεγονότων

Άμεση λήψη προληπτικών μέτρων από την Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για τα γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης κατά τη διάρκεια μετάδοσής τους προβλέπει το άρθρο 69 του ν. 4761/ 2020 του υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται ειδική διαδικασία άμεσης λήψης προληπτικών μέτρων από την Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικών δικαιωμάτων για γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης που πρόκειται να μεταδοθούν ταυτόχρονα με τη διενέργειά τους, όπως, π.χ., ζωντανές μεταδόσεις πολιτιστικών ή αθλητικών γεγονότων (τελικός Champions League), σε περιπτώσεις που επίκειται μεγάλης κλίμακας προσβολή τους από το internet.

Προηγήθηκε, πριν από λίγους μήνες, η προσθήκη της διάταξης που επιτρέπει τη διακοπή λειτουργίας πειρατικών sites που διανέμουν ταινίες και σειρές σε συνεργασία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιακών. Η διακοπή των ιστοσελίδων γίνεται ακόμη και όταν αποκτούν παρεμφερές όνομα στο διαδίκτυο.

typologies.gr