Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Επιπλέον μέτρα για τη διαπίστωση χειραγωγημένων στοιχηματικά αγώνων ζήτησε ο Μαυρωτάς

Ο γ. γ. Αθλητισμού μετείχε σε τηλεδιάσκεψη για τη χειραγώγηση αγώνων.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και εκπρόσωπος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Γιώργος Μαυρωτάς, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του Project του Global Football Alert Analysis Workshop (GFAAW).

Μία πρωτοβουλία του Δικτύου Εθνικών Πλατφόρμων του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο την υποστήριξη των αρχών και των στόχων της Σύμβασης Macolin για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη η FIFA και η UEFA, η Interpol και η  Europol καθώς και εκπρόσωποι εταιριών  αναλύσεων που παράγουν σχετικές αναφορές και συζητήθηκαν τα ευρήματα και τα αποτελέσματα του GFAAW.

Ειδικότερα είχαν δημιουργηθεί τέσσερις ομάδες, με τη συμμετοχή των Εθνικών Πλατφορμών, της AFC, της CAF, της UEFA, της INTERPOL και των παρόχων υπηρεσιών / συστημάτων παρακολούθησης με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων και πρόσθετων δεδομένων για τις ομάδες ποδοσφαίρου που είναι σε «κίνδυνο», τα ευρήματα τα οποία ανέλυσε η κάθε ομάδα του GFAAW στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Ακολούθησε  ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προτάσεις για τον συντονισμό μεταξύ των εθνικών πλατφορμών και εταιριών αναλύσεων στοιχηματισμού  καθώς και των διεθνών υπηρεσιών δίωξης σε θέματα χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μαυρωτάς στην παρέμβασή του έθεσε το θέμα της έγκαιρης παροχής πληροφοριών που προκύπτουν από την παρακολούθηση στοιχηματικών δεδομένων στις Εθνικές Πλατφόρμες και όχι μόνο να αποστέλλονται εκ των υστέρων οι σχετικές αναφορές.

Επεσήμανε επίσης τη δυνατότητα της αξιοποίησης των πληροφοριών ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις να υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διερεύνησης και συλλογής στοιχείων με τη συνδρομή των Εθνικών Πλατφορμών.

sports3.gr