Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

EΠΟ: Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη και το πρακτορείο ΟΠΑΠ

Τι συμβαίνει με την υποψηφιότητά του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα δεν φαίνεται να έχουν τελικά οι εκλογές της ΕΠΟ οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 27 Μαρτίου. Εκεί που που όλα έδειχναν ότι μοναδικός υποψήφιος για την προεδρεία θα είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, την τελευταία στιγμή κατατέθηκε και δεύτερη υποψηφιότητα, αυτή του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνου Νίκα. Ετσι λοιπόν, η πορεία προς τις εκλογές της 17ης Μαρτίου αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον.

Τι έχει συμβεί και υπήρξε η δεύτερη υποψηφιότητα, ενώ υπάρχει και περίπτωση ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας να μην είναι τελικά υποψήφιος; Ολα έχουν να κάνουν με το κώλυμα που λέγεται ότι μπορεί να έχει ο Θοδωρής Ζαγοράκης λόγω κατοχής άδειας πρακτορείου ΟΠΑΠ. Το κώλυμα αυτό για να είναι κάποιος υποψήφιος το ξεπέρασε η νομοθετική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία, όμως, δεν είναι σίγουρο ότι ισχύει στην ΕΠΟ, της οποίας το καταστατικό αναφέρει ότι υπάρχει κώλυμα. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η διάταξη Αυγενάκη ισχύει σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες εκτός της ΕΠΟ και άρα υπάρχει κώλυμα με την υποψηφιότητα του «Τεό». Σύμφωνα, όμως, με κύκλους του υφυπουργείου Αθλητισμού, η νομοθετική παρέμβαση Αυγενάκη ισχύει και στην ΕΠΟ  και άρα δεν τίθεται θέμα κωλύματος του Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς ο νόμος υπερισχύει του καταστατικού.

Η περίπτωση του πιθανού κωλύματος του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας ήταν αυτή που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οδήγησε στη δεύτερη υποψηφιότητα. Αν δηλαδή, υπήρχε ένας μόνος υποψήφιος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η υποψηφιότητά του δεν τύγχανε εγκρίσεως, τότε δεν θα διεξάγονταν εκλογές. Την ΕΠΟ θα αναλάμβανε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και αυτή θα την οδηγούσε σε εκλογές εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Η απάντηση για το τι τελικά θα γίνει, θα δοθεί την προσεχή Κυριακή (21/3) που θα συνεδριάσει η εκλογική επιτροπή της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η οποία και θα αποφασίσει το αν θα γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Ζαγοράκη, αλλά και άλλες υποψηφιότητες με τις οποίες φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, όπως άλλων πρώην διεθνών της εθνικής ομάδας που κατέρχονται για το Διοικητικό Συμβούλιο (Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ανατολάκης και Παντελής Καφές). Το κώλυμα στην περίπτωση φαίνεται να είναι ότι υποδείχθηκαν μόνο από μία Ενωση και όχι από δύο.

sports3.gr