Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

ΕΠΟ: Προς μετάθεση για τις 27 Αυγούστου η ψήφιση της “ολιστικής μελέτης”

Στη ΓΣ της ΕΠΟ που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου με θέμα την εκλογή δικαστών στα πειθαρχικά όργανα, θα τεθεί προς ψήφιση το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι αλλαγές, που προβλέπονται στην ολιστική μελέτη. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής ενημερώθηκε από τους Π. Δημητρίου και Α. Αντωνίου για την τετραμερή συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τον νόμο αλλά και για τις συζητήσεις που έγιναν με τις FIFA/UEFA για την ολιστική μελέτη.

Υπόψη του σώματος τέθηκαν οι προειδοποιήσεις για οικονομικό αποκλεισμό τόσο από τις υπεθνικές αρχές, όσο και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η ολιστική μελέτη, όπως είναι διατυπωμένη στο αρχικό κείμενο.

Επίσης η ΕΕ ενημερώθηκε και για την δυσφορία των FIFA/UEFA για την αποστροφή του Αυγενάκη “η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος”, όταν του είπαν ότι υπάρχουν διατάξεις του αθλητικού νόμου, οι οποίες παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Οι υπερθνικές αρχές ζήτησαν από την ΕΠΟ να ψηφιστεί η “ολιστική μελέτη” και ότι αυτές θα εξετάσουν τις επόμενες ενέργειές τους απέναντι στην αδιάλλακτη στάση του υφυπουργού αθλητισμού.

Η ΕΕ, μετά την ενημέρωση, αποφάσισε να εμείνει στις αποφάσεις, που έλαβε στην προηγούμενη συνδρίαση σχετικά με το κείμενο του καταστατικού, το οποίο θα εισηγηθεί στη ΓΣ της Δευτέρας 19/7 προς ψήφιση και το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές, τις οποίες δεν δέχονται οι FIFA/UEFA.Η ΓΣ της ΕΠΟ στις 19/7 θα αποφασίσει η απόφαση για ψήφιση του καταστατικού που εμπεριέχει τις αλλαγές στην ολιστική μελέτη να μετατεθεί για τη ΓΣ που θα γίνει στις 27/8.

soccerplus.gr