Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

EΠΣΧ: Παρασκευή τα “σπουδαία” για την έναρξη! Πότε θα ξεκινήσει το τοπικό στο “καλό σενάριο”

Κάτι περισσότερο από μία ώρα κράτησε η σύσκεψη (δεύτερη σε 10 ημέρες) στην ΕΠΣ Χανίων σχετικά με το μητρώο και την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Παρουσία πολλών σωματείων των Χανίων, αποφασίστηκε ότι, αν όλα πάνε καλά, τα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ κατηγορίας να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου, με την Α΄ ΕΠΣΧ να ξεκινά από την 3η αγωνιστική και τη Β’ ΕΠΣΧ από την 1η αγωνιστική.

Όταν λέμε φυσικά να πάνε όλα καλά εννοούμε να συζητηθεί την Πέμπτη (13/10) στη Βουλή η κατατεθειμένη τροπολογία (η οποία ενσωματώνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης) σύμφωνα με την οποία όλα εκείνα τα σωματεία που ολοκλήρωσαν την υποβολή αίτησης στο Μητρώο και κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα) να έχουν το δικαίωμα χρήσης των Δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

Αν αυτό το θέμα συζητηθεί και ψηφιστεί την Πέμπτη (13/10) από τη Βουλή, η ΕΠΟ την Παρασκευή (14/10) έχει την ευελιξία με απόφαση Επιτροπής της και χωρίς να χρειάζεται να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση, να λάβει την απόφαση για άρση της αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, συνεπώς θα μπούμε σε ροή έναρξης. Αργότερα, στην πρώτη Γενική Συνέλευσή της η ΕΠΟ, τυπικά, θα επιβεβαιώσει την απόφαση της Επιτροπής της.

Το πρόβλημα από την Α’ ΕΠΣΧ έχει ο Παγχανιακός/ ΔΑΑΟΧ που ενώ έχει υποβάλλει τα χαρτιά του για το μητρώο δεν έχει λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ζήτημα που, ωστόσο, αναμένεται να λυθεί άμεσα.

Πρόβλημα επίσης, από τη Β’ ΕΠΣΧ έχει η Άμιλλα από την οποία επίσης γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί ώστε να παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα.

Σοβαρό πρόβλημα ωστόσο υπάρχει με τη Γ’ κατηγορία καθώς μόλις 4 ομάδες είναι “εντάξει” με τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αν μείνουν μόνο 4 ομάδες στη Γ’ κατηγορία είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να απορροφηθούν από την Β’ ΕΠΣΧ πράγμα που φυσικά θα πρέπει να διαμορφώσει μια άλλη διαδικασία, πιθανότατα νέας κλήρωσης ή κάτι άλλο που θα αποφασίσει η ΕΠΣΧ.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *