Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Εργοτέλης μπάσκετ – Γιαννουλάκης: “Η ανάπτυξη των υποδομών και το πρόβλημα των εγκαταστάσεων”

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη (Γ’ Εθνική, 2ος όμιλος), Βαγγέλης Γιαννουλάκης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τον Εργοτέλη: «Το τμήμα είναι απ’ τα πρώτα οργανωμένα που λειτούργησαν στην Κρήτη απ’ το 1968 και, μάλιστα, είναι απ’ τα ιδρυτικά σωματεία της ΕΟΚ. Έχουμε αρκετές παρουσίες στις εθνικές κατηγορίες και επί προεδρίας μου είμαστε αρκετά χρόνια κυρίως στη Γ’ Εθνική, ενώ κάναμε και δύο χρόνια στη Β’ Εθνική. Στα παιδοεφηβικά είμαστε απ’ τις ισχυρές ομάδες της Κρήτης, έχουμε παρουσία τα τελευταία χρόνια σε τελικές φάσεις Πανελληνίων τουρνουά σε παίδες, εφήβους, ακόμα και κορασίδες. Πάντα πρωταγωνιστούμε σε τοπικό επίπεδο με τις ομάδες υποδομών που έχουμε. Έχουμε αναπτύξει όλα τα τμήματα και στο κομμάτι των γυναικών εδώ και καιρό. Έχουμε καταφέρει ν’ αναδείξουμε μια απ’ τις κορυφαίες αθλήτριες που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, την Ιωάννα Κριμίλη, ενώ απ’ τις ακαδημίες μας έχει ξεκινήσει και η Ρένια Καρλάφτη, που αγωνίζεται τώρα στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική Ελλάδος».

Για το πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις: «Ενώ υπάρχουν αρκετά κλειστά γυμναστήρια στην πόλη, επειδή ανήκουν σε διάφορους διαχειριστές και δεν υπάρχει μια κεντρική αρχή που τα διαχειρίζεται, δημιουργούνται κάποια προβλήματα. Έχουμε κι ένα σχετικά υψηλό κόστος λειτουργίας και χρήσης των χώρων για τις ομάδες σε σχέση με άλλες περιοχές. Ενώ υπάρχουν γύρω στα 7 κλειστά γυμναστήρια στην περιοχή του Ηρακλείου, οι ομάδες χρησιμοποιούν και τ’ ανοιχτά γήπεδα για προπονήσεις».

Για το ταλέντο στην Κρήτη: «Υπάρχει μια δυναμική, η οποία «σβήνει» γρήγορα όταν τελειώνουν οι αγωνιστικές χρονιές και πρέπει να γίνει η μετάβαση πια σε αγωνιστική δράση στις ανδρικές και τις γυναικείες ομάδες. Δεν υπάρχουν σχολές που θα κρατήσουν τους αθλητές στο νησί, με αποτέλεσμα πολλοί ικανοί αθλητές να φεύγουν και να χάνονται για τις ομάδες του νησιού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *