Κατηγορίες
Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου IN THE SPOTLIGHT

Εθνικό Στάδιο: Ευτυχώς τα Χανιά έχουν κι άλλα μέρη για άθληση

Ξένισε η αλήθεια είναι, η απόφαση του ΕΑΚ Χανίων να ορίσει αντίτιμο στη λαϊκή άθληση.

Διότι, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορούμε να μιλάμε για λαϊκή άθληση σε έναν δημόσιο χώρο, όταν ορίζει αντίτιμο στους πολίτες που θέλουν 1-2 ώρες να τρέξουν, να γυμναστούν, χωρίς να ανήκουν σε κάποιον σύλλογο ή να είναι σε διαδικασία πρωταθλητισμού (και σε ώρες που ορίζονται για το κοινό).

Δημιουργούμε δηλαδή ζήτημα “εκ του μη όντος;” για κάτι που, εξ αρχής, είχε ρυθμιστεί με κάποιες δηλαδή (λίγες ώρες) που ήταν ελεύθερες για το κοινό, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων. Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο που ίσως θα έπρεπε να μάθουμε…

Δεν θα αναφερθούμε φυσικά στο γεγονός ότι το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στα 5 (έστω) ευρώ τον μήνα ή στα 50 ευρώ ετησίως. Πρώτα διαμορφώνεις τον χώρο, τον ανανεώνεις και τον εκσυγχρονίζεις και μετά βάζεις (που κανονικά δε βάζεις) αντίτιμο.

Έστω και με αυτό το (για πολλούς) μικρό αντίτιμο, δημιουργείς ένα “κλειστό κλαμπ”, ίσως και έμμεσα, που κάποιοι θα μπορούν να αξιοποιούν τον χώρο και κάποιο όχι. Διότι σίγουρα υπάρχει κόσμος στα Χανιά που βρίσκει διέξοδο στα προβλήματα του με τον αθλητισμό (σε προσωπικό επίπεδο) και πιθανώς να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει έστω και αυτά τα χρήματα, καθώς οι εποχές είναι δύσκολες.

Εν πάση περιπτώσει, η απόφαση ελήφθη με τα περιθώρια που δίνει η ίδια η ΓΓΑ (Λευτέρης Αυγενάκης) με την οποία, ως γνωστόν είναι “συγκοινωνούντα δοχεία” η διοίκηση του ΕΑΚ.

Ο κόσμος θα κρίνει την απόφαση αυτή (από 1/2/2022 ενεργοποιείται), αλλά είναι προφανές ότι η νυν (νέα) διοίκηση για την οποία είχαμε και έχουμε προσδοκίες (και το λέμε εν πλήρη γνώση) θα έπρεπε να προβεί σε κάποια ενημέρωση-εξήγηση.

Μέχρι τότε, είναι η αλήθεια ότι, ευτυχώς, τα Χανιά έχουν πάμπολλους χώρους για να αθληθεί κανείς, δωρεάν… Ξαναλέμε, ευτυχώς…

ΥΓ: Αφού πλέον αρκετός κόσμος δεν θα πηγαίνει στο Στάδιο για άθληση, λόγω του “εισιτηρίου”, μήπως πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα χρήσης του γηπέδου και για ποδόσφαιρο; Το νόμισμα πάντα έχει δύο πλευρές…

Φιλικά,

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.grinfo@mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.