Κατηγορίες
Υποδομές IN THE SPOTLIGHT

“Ευλόγησε τα γένια του” ο Βασίλης Διγαλάκης για το κολυμβητήριο και τα έριξε στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη σύσκεψη στο ΤΕΕ για τον κολυμβητήριο Ακρωτηρίου συμμετείχε και ο βουλευτής ΝΔ και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης μάλιστα σε δημοσίευση στην προσωπική του ιστοσελίδα, τόνισε ότι επί θητείας του ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης είχε δρομολογήσει τη λειτουργία του, αλλά οι όποιες ενέργειες βρήκαν… εμπόδια όταν ανέλαβα την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ…

Στην προσωπική του σελίδα ο κ. Διγαλάκης τονίζει:

Η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου και τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στην περιοχή και η αποδοχή της από τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος, όσο και για την αθλητική κοινότητα των Χανίων και τους κατοίκους του Ακρωτηρίου.

Αυτό επισήμανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση – σύσκεψη που είχαν σήμερα το μεσημέρι, στα Χανιά, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Διγαλάκης υπενθύμισε ότι το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου Χανίων τον έχει απασχολήσει από την περίοδο της θητείας του ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2013-2017), οπότε και δρομολόγησε, μαζί με τους συνεργάτες του, σειρά ενεργειών για την αποκατάσταση και λειτουργία του. Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούλιο του 2014 το Πολυτεχνείο Κρήτης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αντικείμενο την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση απαξίωσε τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, με αποτέλεσμα να χαθεί μία ευκαιρία, επισήμανε ο κ. Διγαλάκης.

«Παρά το γεγονός αυτό, προχωρήσαμε τότε, ως Πολυτεχνείο Κρήτης, στην εκπόνηση, σε επίπεδο τευχών δημοπράτησης, των μελετών για την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου. Οι μελέτες αυτές, που καταρτίστηκαν με ίδια μέσα (χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο) από την Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσδίδουν μελετητική “ωριμότητα”. Συνεπώς, θα επιταχύνουν την εξέλιξη του έργου και καθιστούν βιώσιμη τη λειτουργία του καθώς προβλέπουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Διγαλάκης.

Με τη σημερινή χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, με στόχο ν’ αποκτήσουν τα Χανιά ένα σύγχρονο και λειτουργικό κλειστό κολυμβητήριο, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ.