Κατηγορίες
ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ IN THE SPOTLIGHT

Φ.Κουτζαβασίλης: “Η επίθεση το πρόβλημα μας” – O Βοσνιάδης, ο Παπαδόπουλος, η άνοδος

Μεγάλη συνέντευξη του Φώτη Κουτζαβάσιλη, τερματοφύλακα των Χανίων.

Ο έμπειρος γκολκίπερ των Χανίων αναφέρθηκε στη φετινή πορεία, στον στόχο της ανόδου που χάνεται, στους προπονητές της ομάδας, αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στην εκπομπή “Καθρέφτης των ΣΠΟΡ” με τον Βασίλη Φουντουλάκη.

Αναλυτικά:

Για την αλλαγή κλίματος στην ομάδα το τελευταίο διάστημα: “Βλέπουμε τις προσπάθειες μας να πιάνουν τόπο, οπότε το κλίμα και η ψυχολογία μας είναι σαφώς καλύτερα. Στο προηγούμενο διάστημα βέβαια δεν άξιζε η βαθμολογική θέση που ήμασταν. Όλα κρέμονταν από μια κλωστή. Σε πολλά ματς που ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε. Μπορεί να άλλαξε η τύχη μας, μπορεί ότι πιάσαμε πάτο και συνήλθαμε. Έπρεπε να ξεαγχωθούμε. Όλα έπαιξαν ρόλο”.

Για το αν άλλαξαν τα πράγματα με την αλλαγή του στόχου, δηλαδή την εξάδα: “Δεν υπήρχε θέμα άγχους, αλλά θέλησης. Όλα τα παιδιά είναι έμπειρα. Ήταν ότι με την κακοτυχία μας έπαιρνε από κάτω”.

Αν η ομάδα ήταν ικανή για άνοδο: ” Η ομάδα χτίστηκε για άνοδο. Δεν φοβηθήκαμε να το πούμε. Δυστυχώς δεν ήρθαν τα κατάλληλα αποτελέσματα αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Το τι θα γίνει το ξέρει ο Θεός και η τύχη. Δεν θα τα παρατήσουμε. Πάμε με ψηλά το κεφάλι σε κάθε ματς”.

Για το πόσο επίπονο είναι το φετινό πρωτάθλημα: “Είναι δύσκολο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Όποια ξεκούραση κι αν βάλουμε στο πρόγραμμα δεν γίνεται να την πετύχουμε. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με τα τωρινά δεδομένα”.

Για το ματς απέναντι στην Ξάνθη: “Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα ματς. Ωραίο πρωτάθλημα σε αυτόν τον τομέα γιατί όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Η Ξάνθη έχει ιστορία και καλή ομάδα. Αποδείξαμε και στον πρώτο γύρο ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και πάμε για τη νίκη, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι”.

Για την αντίθεση που υπάρχει μεταξύ της εξαιρετικής άμυνας και της μέτριας επίθεσης των Χανίων: “Είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, χωρίς να θέλω να πω κάτι για τους επιθετικούς μας. Δεν μπορούμε να το λύσουμε και μας απασχολεί. Προσπαθούμε να το λύσουμε. Έχουμε όλοι ευθύνη. Ας ελπίσουμε πάντως να κερδίζουμε με 1-0 και δεν θα μας πειράζει. Μακάρι όμως να λυθούν τα πόδια όλων των παιδιών. Εξάλλουλόγω κούρασης, όλα τα ματς έχουν φτωχό σκορ”.

Για τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ Βοσνιάδη και Παπαδόπουλου: “Και οι δύο είναι ικανοί και έμπειροι. Το έχουν αποδείξει. Ο κ. Παπαδόπουλος βρήκε μια ομάδα που δεν έχτισε αυτός και σίγουρα είναι λογικό να μην μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Έχει βάλει όμως τη φιλοσοφία του και προσπαθεί για το καλύτερο δυνατόν, όπως και ο κ.Βοσνιάδης”.

Για το αν δεν ανέβει τελικά η ομάδα κατηγορία, αν θα θεωρηθεί αποτυχημένη η χρονιά: “Αυτό θα το πούμε στο τέλος, πώς θα εξελιχθεί η χρονιά. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα και όπως έγιναν τα πράγματα δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία. Περιμέναμε να ξεκινήσουμε Σεπτέμβριο και ξεκινήσαμε Γενάρη. Μείναμε δύο μήνες χωρίς προπονήσεις. ήταν μια περίεργη χρονιά για όλους. Εγώ σαν Φώτης φυσικά δεν θεωρώ επιτυχία να μην ανέβει η ομάδα, αλλά οι ισορροπίες ήτα πολύ λεπτές”.

Για το αν η βαθμολογία έτσι όπως είναι τώρα, είναι δίκαιη: “Νομίζω ναι. Αναλόγως και το ποδόσφαιρο που έχει παίξει η κάθε ομάδα. Αυτές είναι οι ομάδες που πρέπει να είναι στην εξάδα. Μαζί με τα Χανιά δηλαδή”.

Ένα γενικότερο σχόλιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παράλογο να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η FL: “Αυτό που συμβαίνει στον αθλητισμό είναι παράλογο. Ο αθλητισμός που βοηθά το σώμα και τον οργανισμό θα ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να ανοίξει. Από τα πιο μικρά παιδιά μέχρι τους μεγαλύτερους. Δεν υπάρχει υγεία χωρίς αθλητισμό. Σε έναν επαγγελματία αθλητή δεν μπορείς να του τρως χρονιές από τη δουλειά του, από τη ζωή του γιατί είναι περιορισμένα τα χρόνια του. Υπάρχει παραλογισμός! Δεν αντιλαμβάνομαι αυτόν τον διαχωρισμό που υπάρχει στις κατηγορίες. Είναι πολύ κακό και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα”.

mirrorsports.gr