Κατηγορίες
Υπόλοιπα αθλήματα IN THE SPOTLIGHT

Φανταστική Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15! Σάρωσε τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό (Vid)

Η φοβερή 15χρονη πρωταθλήτρια από τα Χανιά ήταν καταπληκτική σε έναν ακόμη αγώνα. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Κ15 στο Κισινάου της Μολδαβίας σάρωσε τα χρυσά μετάλλια, ενώ κατέρριψε και το ρεκόρ Ευρώπης και στις δύο κινήσεις, στην ηλικία κάτω των 15.

Στο αρασέ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Μαρία Στρατουδάκη κατέκτησε το χρυσό σηκώνοντας 70 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης Κ15. Στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 64 κιλά και στην επόμενη 68.

Στο επολέ ζετέ ήταν το ίδιο συγκλονιστική. Με τα 90 κιλά εκτός από το χρυσό στην κίνηση και στο σύνολο, κατέρριψε και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ. Νωρίτερα σήκωσε με επιτυχία τα 83 και τα 87 κιλά, που ήταν η πρώτη κατάρριψη του ρεκόρ Ευρώπης πριν σηκώσει τα 90 κιλά. Ενδεικτικό της ολοκληρωτικής επικράτησης της είναι το γεγονός ότι η δεύτερη Ρουμάνα Σίπος, έμεινε 13 ολόκληρα κιλά πίσω στο σύνολο!

Απίστευτα κατορθώματα από τη Μαρία που έγινε 15 ετών πριν από λίγες ημέρες και ήδη έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Στον τελικό των 49κ. συμμετείχε και η Σταυρούλα Ευτυχία Παπαδόσιφου. Στο αρασέ είχε μόνο την πρώτη προσπάθεια επιτυχημένη στα 40 κιλά. Στο επολέ ζετέ σήκωσε 58 ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 98 κιλά και την 8η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *