Κατηγορίες
Στίβος IN THE SPOTLIGHT

Φραντζεσκάκης: “Βολή στα 77μ. να ξεκολλήσω! Κάποιοι “κλέβουν” με τα όρια των Ολυμπιακών!”

Συνέντευξη με απίθανες “ατάκες” από τον Χανιώτη πρωταθλητή της σφυροβολίας Χρήστο Φραντζεσκάκη.

Ο αθλητής του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος και της Εθνικής, μιλώντας στο χανιώτικο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Φουντουλάκη αναφέρθηκε στη νίκη του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ τόνισε ότι στην διεκδίκηση των ορίων σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται περίεργα πράγματα, με …κάποιους να κλέβουν εκατοστά.

Είναι πάντως αισιόδοξος ότι θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μίλησε για τους συναθλητές του Μιχάλη Αναστασάκη και Ορέστη Ντουσάκη.

Τα πιο σημαντικά που είπε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης:

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος γενικά. Δεν έκανα καλή βολή. Ακόμα και η καλή μου βολή στα 76,05 έγινε με όχι και τόσο καλή τεχνική, έριξα πολύ άτσαλα. Αυτό μου δείχνει ότι έχω περιθώρια για παραπάνω και να πιάσω και το όριο των Ολυμπιακών αγώνων. Είναι μια διοργάνωση πάντως που κέρδισα για δεύτερη χρονιά.

Για τους συντοπίτες του Μιχάλη Αναστασάκη και Ορέστη Ντουσάκη: Ο Μιχάλης δεν έριξε πολύ καλά. Θα χαιρόμουν ο Μιχάλης να με περνούσε πάνω στον αγώνα γιατί αυτό θα δημιουργούσε ανταγωνισμό. Χαίρομαι πολύ να πηγαίνουν καλά και οι συναθλητές μου. Ο Ορέστης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πολύ σταθερός. Είναι όλο τον χρόνο σα μηχανή, δεν χαλάει τεχνική, δεν πέφτει ποτέ. Μην τον ματιάσω!

Για το γεγονός ότι δεν έριξαν στο κεντρικό γήπεδο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Αντιμετωπίσαμε όμως ένα είδος “αθλητικού ρατσισμού” αφού δεν μας έβαλαν να ρίξουμε στο Παμπελοποννησιακό αλλά σε βοηθητικό γήπεδο. Μας στερεί ψυχολογικά αυτό, χωρίς να μας βλέπει κόσμος, χωρίς να μας δείχνει η τηλεόραση. Μάλλον ο κηπουρός βαριέται να φτιάξει τις τρύπες!

Για το αν είναι ασταθής φέτος: Φέτος δεν είμαι τόσο ασταθής. Όλες μου οι βολές είναι πάνω από 73μ και 74 μέτρα. Κάνω συχνά ψηλές βολές αλλά όχι μεγάλες βολές. Είμαι όμως σταθεροποιημένος. Αν καταφέρω να κάνω τέτοιες βολές στην Ολυμπιάδα, εφόσον προκριθώ, ίσως με βάλει ακόμα και στην 8άδα. Θέλω να ρίξω βολή στα 77 μέτρα για να “ξεκολλήσω”.

Για το όριο των 77,50 μέτρων που είναι και το “εισιτήριο” των Ολυμπιακών Αγώνων: Άλλες χρονιές το όριο το έπιαναν 15 αθλητές το πολύ. Φέτος το έχουν πιάσει 24. δεν θέλω να το σχολιάσω το γεγονός γιατί γίνονται περίεργα πράγματα. Κάποιοι “κλέβουν” θεωρώ. Αν δείτε όλες οι βολές είναι 77,51 και πάνω και καμιά 77,45 ας πούμε. Στον αγώνα βέβαια όλοι αυτοί θα ρίξουν λιγότερο από μας.

Για το αν κινδυνεύει η πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς βάσει το ranking που έχει ως τώρα: Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κινδυνεύσει. Φοβάμαι όμως λίγο με αυτά που βλέπουν τα μάτια μου. Αθλητές δηλαδή που ρίχνουν 70 μέτρα, ξαφνικά έριξαν 77,50μ. Έχουμε ακόμα 20 μέρες μέχρι να κλείσουν οι αγώνες. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει παρασκηνιακά και μείνω έξω. Εγώ ουσιαστικά είμαι 27ος και προκρίνονται 32.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έχει τρεις αγώνες μέχρι τους Ολυμπιακούς για να πιάσει το όριο. Στις 15 Ιουνίου μίτινγκ στίβου στην Τσεχία, στις 19 Ιουνίου με την Εθνική στο Πανευρωπαϊκό στο Κλουζ της Ρουμανίας, στις 26 Ιουνίου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κ23 όπου δεν είναι αγώνες για λήψη του ορίου για τους Ολυμπιακούς.

Απόδοση: mirrorsports.gr