Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΟΑΧ

Φρόσω Δημητρουλάκη: “Ο Ο.Α. Χανίων βρίσκεται σε επίπεδο που βρίσκονται ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα”

Η προπονήτρια του Ο.Α. Χανίων, Φρόσω Δημητρουλάκη, έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Η Φρόσω Δημητρουλάκη μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή του Web Radio της ΕΟΚ που παρουσιάζει ο Αργύρης Παγαρτάνης απάντησε ερωτήσεις του ίδιου αλλά και του συνεργάτη της Ομοσπονδίας στα Χανιά Βασίλη Φουντουλάκη, για την εξαιρετική πορεία που κάνουν οι κορασίδες του ΟΑΧ και τον μεγάλο στόχο του Final 8.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τις άνετες επικρατήσεις του ΟΑ Χανίων στη Β’ Φάση: «Η άνετη επικράτηση έχει να κάνει με δύο πράγματα. Πρώτον ότι το επίπεδο στην Κρήτη είναι πιο υψηλό σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στα νησιά, εκεί οπού ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος και οι εικόνες λιγότερες. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι στην ομάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά και το εξαργυρώνουμε κι αυτό. Παιδιά που δεν είναι τα «πρωτοκλασάτα» της ομάδας έχουν την ίδια καλή απόδοση. Είναι καθαρά θέμα δουλειάς αυτό το κομμάτι».

Για την πρόκρισή τους στην τελική φάση: «Σίγουρα οι αντίπαλοί μας στη Β’ Φάση δεν ήταν πολύ ισχυροί για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ευτυχώς είχαμε κάνει ένα ταξίδι τα Χριστούγεννα στην Πάτρα, στο «Promitheas Park», όπου εκεί παίξαμε με κάποιους απ’ τους αντιπάλους που έχουμε τώρα μπροστά μας, δηλαδή τις Εσπερίδες, τον Κρόνο, τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Έχουμε μια εικόνα τι πάμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Πάντα είμαι αισιόδοξη, βάζω πάντα μικρούς στόχους. Επειδή στα Final-8 είναι λίγο περίεργες οι καταστάσεις, έχουν σημασία και οι διασταυρώσεις και ύστερα αν έχεις τα ψυχικά αποθέματα να παλέψεις σωστά σε ένα παιχνίδι που μπορεί να σε στείλει εκτός ή εντός. Εμάς μάς αρέσει να δουλεύουμε με το μυαλό των παιδιών, με τους μικρούς στόχους, με το ότι θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν στη πίεση».

Για το επίπεδο που έχει φτάσει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια: «Εγώ 30 χρόνια κάνω αυτήν τη δουλειά. Τριάντα χρόνια είμαι στα Χανιά και κάνω αυτήν τη δουλειά. Όταν πήγα στα Χανιά η ομάδα είχε να κατέβει 10 χρόνια ακόμη και στο τοπικό, δεν υπήρχε κοριτσάκι ούτε για δείγμα. Ξεκίνησα κυριολεκτικά απ’ το μηδέν, βρήκα το απόλυτο τίποτα. Αυτό που έχει γίνει τώρα είναι 30 χρόνια δουλειάς από εκεί μέχρι εδώ. Στην πορεία βοήθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι, έχουμε αρωγούς την περιφέρεια και το δήμο και μάς βοηθούν, αλλά βλέπουν κι αυτοί ότι αυτό που δίνουν πάει σε κάτι που είναι πάρα πολύ ωραίο, ότι ό,τι δίνουν πηγαίνει στη κοινωνία και τα παιδιά των Χανίων. Ελπίζω να συνεχίσουν να είναι stand-by, για να μπορούμε να κάνουμε δουλίτσα. Η ομάδα έχει 7 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, που είναι ένας τεράστιος αριθμός για περιφερειακό σύλλογο, ο οποίος είναι ιδίοις πόροις, ενώ έχουμε τουλάχιστον άλλες τόσες τέταρτες θέσεις σε Πανελλήνια. Η ομάδα έχει φτάσει σε επίπεδο που έχουν φτάσει λίγες ομάδες σε όλη την Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *