Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Τοπικό

Γ. Ανδρεαδάκης: “Δεν είναι ιδιοκτησία της διοίκησης του ΕΑΚ το Στάδιο. Εκεί είναι η “φυσική” έδρα της Ιωνίας”

Το “θέμα” επαναχρησιμοποίησης του Εθνικού Σταδίου Χανίων ως (και) ποδοσφαιρικού γηπέδου έβαλε ξανά ο τεχνικός διευθυντής της Ιωνίας, Γιώργος Ανδρεαδάκης.

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την Ιωνία Χανίων για περίπου τρεις δεκαετίες, παραχώρησε συνέντευξη στο mirrorsports.gr (θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες 48 ωρες) και ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε και στην έδρα που θα χρησιμοποιήσει η Ιωνία από φέτος.

“Θα χρησιμοποιήσουμε φέτος το γήπεδο της Μοναχής Ελιάς. Ίσως όμως από του χρόνου και μετά να θέλουμε να πάρουμε ξανά τη φυσική μας έδρα. Η φυσική έδρα της Ιωνίας είναι το Εθνικό Στάδιο Χανίων”, επεσήμανε ο Γιώργος Ανδρεαδάκης.

Σε επισήμανσή μας ότι υπάρχει απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων το Στάδιο να μη χρησιμοποιείται σαν ποδοσφαιρικό γήπεδο και για αυτό το θέμα υπάρχει ανάλογη δήλωση του προέδρου του ΕΑΚ Χανίων Μανώλη Κουριδάκη (συνέντευξη τον Ιανουάριο του 2020 στο Xania Live TV), ο Γιώργος Ανδρεαδάκης ανέφερε:

“Αυτό θα του δούμε όταν έρθει η ώρα. Δεν νομίζω, ωστόσο, να υπάρχει ειλημμένη απόφαση. Η νυν διοίκηση και η κάθε διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων είναι διορισμένη. Δεν είναι ιδιοκτησία της διοίκησης το Εθνικό Στάδιο Χανίων. Εξ αρχής, από τη δημιουργία του χώρου αυτού, στόχος ήταν να αθλούνται όλοι και όλα τα αθλήματα και αυτό ήταν το όνειρο της Έλενας Βενιζέλου που έδωσε τον χώρο αυτό. Η ομάδα της Ιωνίας ιστορικά, σαν ομάδα της Παλιάς Πόλης έχει κάθε λόγο να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, αλλά αυτά θα τα εκτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα και όταν κρίνουμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι τέτοιο”.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα και αποφάσεις, ενδεχομένως οι δηλώσεις Ανδρεαδάκη να ξανανοίγουν “κύκλο συζήτησης” σχετικά με το Εθνικό Στάδιο Χανίων και κατά πόσον θεωρείται εφικτό να αξιοποιείται και ως ποδοσφαιρικό γήπεδο.

(φώτο: athlitiko.gr)