Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Γ’ Εθνική: Μόλις δύο ομάδες του “κρητικού ομίλου” είναι “υπέρ” της επανέναρξης προπονήσεων!

Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης που κράτησε περίπου 3 ώρες.

Από τις 16 ομάδες, μόνο ο Πόρος και ο Αλμυρός είναι “υπέρ” της συνέχισης του πρωταθλήματος.

Και αυτό γιατί οι ομάδες της Κρήτης θέλουν τη διαβεβαίωση ότι για να προχωρήσουν σε επανέναρξη προπονήσεων με στόχο την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα πρέπει η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι Ενώσεις να δρομολογήσουν “δικλείδες ασφαλείας” για τους συλλόγους.

Σε πρώτο πλάνο φυσικά της συζήτησης, τι μέλλει γενέσθαι με τα τεστ covid-19 και ποιος θα τα επιχορηγήσει, δεδομένου ότι οι ομάδες αδυνατούν να πράξουν κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, στο ενδεχόμενο να πιεστούν οι ομάδες να παίξουν, με γνώμονα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβιβαστούν στα τοπικά, κάποιες ομάδες απάντησαν ότι, λόγω αυτής της πίεσης θα παίξουν, ενώ άλλες θα αρνηθούν να παίξουν, μη επιθυμώντας να αγωνιστούν σε “πρωτάθλημα παρωδία”.

Να σημειωθεί ότι μόνο ο Πόρος είναι πλήρως διατεθειμένος να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα (με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα φυσικά), ενώ και ο Αλμυρός, παρά το ότι ήταν θετικός, εξέφρασε επιφυλάξεις.

Στη συζήτηση τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως ποια θα είναι η προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος αν ξαναρχίσει, τι θα γίνει με τις ανόδους, ποιο θα είναι το “τοπίο” του χρόνου εφόσον προχωρήσει η αναδιάρθρωση κτλ.

Σε όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν, ΕΠΟ και Πολιτεία καλούνται να δώσουν άμεσα, απαντήσεις.