Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Γ’ Εθνική: Ο κύβος ερρίφθη – Το πλάνο για την επανεκκίνηση! Ανακοίνωση της ΕΠΟ

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

“Το πλάνο για την Γ’ Εθνική: Πρωτάθλημα ενός γύρου και υποβιβασμός για όσους δεν δηλώσουν συμμετοχή”.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συζήτηση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και αποφασίστηκε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η Επιτροπή αποφάσισε συγκεκριμένα να διεξάγει το πρωτάθλημα σε ένα α’ γύρο, ενώ, όσες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3 Μαρτιου θα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα χωρίς κυρώσεις (δεν θα υπάρξει πρόστιμο).

Όσον αφορά το πρωτάθλημα του α’ γύρου για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το πρόγραμμα θα τηρηθεί, δηλαδή ο κάθε όμιλος θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε (πχ 10ος όμιλος 4η αγωνιστική).

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες από την ΕΠΟ να βοηθηθούν οι ομάδες με το κομμάτι της διαιτησίας (μείωση των εξόδων) όμως αυτό θα συζητηθεί εκ νέου σε σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Όσον αφορά τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, στη συνέχεια θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω μπαράζ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021.

Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του”.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα ρυθμιστούν οι ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων.