Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Γ’ Εθνική: Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για απόφαση “τρικ” της κυβέρνησης

Την είδηση ότι ανοίγουν οι προπονήσεις για τη Γ’ Εθνική κατηγορία την υποδεχτήκαμε όλοι προχτες με πολύ μεγάλη χαρά.

Κυρίως αυτοί που αγωνίστηκαν για αυτή την απόφαση, όπως οι ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν την επιτροπή διεκδίκησης των αιτημάτων για την επανέναρξη. Μετά από πολλές πιέσεις, η ΓΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, έδωσε το “οκ” για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στη Γ΄Εθνική.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα…

Ήδη, σε αθηναϊκά ΜΜΕ αρχίζουν και μιλούν παράγοντες ομάδων της Γ’ Εθνικής (όπως χτες ο αντιπρόεδρος της Θύελλας Ραφήνας κ. Λουκάτος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ) που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι, ναι μεν η κυβέρνηση άνοιξε τις προπονήσεις στη Γ’ Εθνική, αλλά “ποιος είναι αυτός που θα τραβά τα έξοδα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα κτλ”; Η κυβέρνηση έριξε το μπαλάκι στις ομάδες…

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση που να αναφέρεται στο ποιος θα καλύπτει τα έξοδα, με τους παράγοντες (ή έστω πολλούς παράγοντες) να δυσανασχετούν να ξαναβάλουν αυτοί βαθιά το χέρι στην τσέπη για κάτι που έπρεπε να φροντίσει η ίδια η κυβέρνηση.

Το ενδεχόμενο να καλύπτουν αυτά τα έξοδα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες επίσης δεν έχει διευκρινιστεί ή έστω μπορεί να γίνεται μεμονωμένα, αλλά σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Επειδή όπως φαίνεται, παράγοντες ομάδων (που λένε ότι δεν ρωτήθηκαν) αναμένεται να βγουν πιο μαζικά προς τα έξω, εκφράζοντας τις απορίες τους, καλό είναι ό,τι γίνει, να γίνει άμεσα και με συντονισμό, ώστε η Γ’ Εθνική να μπει πραγματικά σε μια τροχιά επανέναρξης.

Και δύο ακόμα σημαντικά δεδομένα: Πρώτον, η Γ’ Εθνική είναι μια ερασιτεχνική κατηγορία (άσχετα ότι πολλοί ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και ζουν από αυτή τη δουλειά) και δεύτερον, τη δεδομένη στιγμή, με το να είναι η ΕΠΟ σε τροχιά εκλογών, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι λειτουργεί απόλυτα συντονισμένα (όχι ότι πριν το είχε αυτό σε απόλυτο βαθμό, πόσο μάλλον τώρα).

Άμεσα λοιπόν συντονισμός, για να μην αποδειχθεί “τρικ” η προχτεσινή απόφαση…

mirrorsports.gr