Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Γ’ Εθνική: Πρωτοβουλία του 9ου ομίλου – Καλεί τον “κρητικό” και τους υπόλοιπους 8 σε συνεργασία

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από τον 9ο όμιλο της Γ’ Εθνικής σε μια δύσκολη εποχή για την κατηγορία, με το μέλλον να είναι αβέβαιο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrisnews:

Σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας έγινε την περασμένη Κυριακή η τηλεδιάσκεψη προέδρων και εκπροσώπων των δεκατριών σωματείων του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής εκπροσώπων των δεκατριών σωματείων του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, κατά την οποία στο τραπέζι τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους συλλόγους, με έκδηλη βεβαίως την ανησυχία όλων για το αύριο.

Κατά πόσον δηλαδή η κατηγορία θα μπορέσει να παραμείνει «ζωντανή» μετά το τέλος αυτής της κατάστασης. Στο επίκεντρο της συζήτησης που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, βρέθηκε η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, οι αντοχές των παραγόντων που φέτος δαπάνησαν αρκετά ή και πολλά χρήματα για να ενισχύσουν τις ομάδες τους θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, δίχως ωστόσο έσοδα, αφού τα πρωταθλήματα έγιναν -για όσο έγιναν -χωρίς φιλάθλους κι άλλα ζητήματα.

Κατατέθηκαν συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις που εντός των ημερών θα συμπεριληφθούν σε κοινή επιστολή και των δεκατριών ομάδων του 9ου ομίλου η οποία θα αποσταλεί στη Γ.Γ.Α. και στην Ε.Π.Ο..

Επιστολή με τις θέσεις και τα αιτήματα των συλλόγων που έχουν ως βασικό ζητούμενο την ύπαρξη της τρίτης εθνικής ως κατηγορία που μετά από πολλά χρόνια κρίσης δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα λόγω του κορωνοϊού και του γενικού απαγορευτικού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των δύο Ηλειακών ομάδων, ΠΑΟΒ και Αίαντα Γαστούνης, και αξίζει να δούμε τι δήλωσαν:

ΑΚΗΣ ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ (Εκπρόσωπος τύπου ΠΑΟΒ): «Εδώ που φτάσαμε χρειάζεται η ενεργοποίηση των Ενώσεων»!

«Ήταν μια τηλεδιάσκεψη σε καλό θα έλεγα κλίμα! Η πλειοψηφία των ομάδων, έθεσε την πραγματικότητα, η οποία λέει ότι εκείνο που μπορεί να γίνει, είναι να ζητήσουν από κοινού, μέσω αιτήματος προς την ΕΠΟ, την άμεση συνομιλήτρια και διοργανώτρια του Πρωταθλήματος, μια οικονομική στήριξη, σαν αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων από τα εισιτήρια.

Είτε μια οικονομική στήριξη, είτε μια συμμετοχή στο εξοδολόγιο του κάθε παιχνιδιού, διαιτησία κ.λπ. Θεωρώ όμως ότι αυτό που έγινε την Κυριακή ήταν μόνο η αρχή! Χρειάζεται μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη οργάνωση, ώστε να φτάσουν τα αιτήματά μας εκεί που πρέπει! Και το βασικότερο όλων είναι ότι θα πρέπει να δεσμευτεί η ΕΠΟ! Καθώς αν η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν αναλάβει την ευθύνη της επανέναρξης του πρωταθλήματος όποτε αυτό ξεκινήσει, οι ομάδες έχω την αίσθηση δεν μπορούν μετά και τη δεύτερη καραντίνα που περνάμε να ανταποκριθούν! Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται και η ενεργοποίηση κάποιων προέδρων ΕΠΣ, που βρίσκονται κοντά… στην ΕΠΟ, όπως π.χ. ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας κ. Δανιήλ. και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας κ. Σπηλιώτης! Διαφορετικά ας ξεχάσουν τη συνέχιση του πρωταθλήματος με αυτά που ήξεραν πριν την καραντίνα»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ (Πρόεδρος Αίαντα Γαστούνης): «Δεν εξαρτάται από εμάς η επανέναρξη αλλά από την ΕΠΟ»!

«Σαν ξεκίνημα αυτή η πρώτη τηλεδιάσκεψη ήταν θετική και έγινε σε καλό κλίμα! Αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει, καθώς μετά και τη νέα παράταση της καραντίνας, τα έξοδα τρέχουν στις ομάδες και η κατάσταση χειροτερεύει! Άρα χρειάζεται μια γενναία χρηματοδότηση από την ΕΠΟ, τουλάχιστον της τάξεως των 10.000 ευρώ , και όχι 2.500 ευρώ που ακούγεται ότι τελικά θα πάρουμε! Πρέπει να γίνει σαφές, ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, με τα σωματεία της Γ’ τοπικής. Με λίγα λόγια η επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από την ΕΠΟ και την Πολιτεία, που θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της! Και το σημαντικότερο όλων, η επανέναρξη θα πρέπει να γίνει με φιλάθλους στα γήπεδα, γιατί όλοι εμείς οι ερασιτέχνες παράγοντες, έχουμε «βουλιάξει» από την καραντίνα όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες! Άμεσα λοιπόν να υπάρξει μια επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με άλλες επιτροπές, των άλλων ομίλων, να καταλήξουν σε μια κοινή θέση, και θα πάνε στην ΕΠΟ, ώστε να ζητήσουν οικονομική στήριξη, μέσω των χρημάτων που πήρε η Ομοσπονδία από τη FIFA σαν οικονομική ενίσχυση για το ποδόσφαιρο εν μέσω της πανδημίας».

Επαφή και με άλλους Ομίλους

Οι εκπρόσωποι του 9ου Ομίλου συμφώνησαν πως θα τα ξαναπούν το επόμενο διάστημα και στόχος τους είναι οι όποιες μεταρρυθμίσεις κατατεθούν να ωφελήσουν το πρωτάθλημα μακροπρόθεσμα, δηλαδή και για τα επόμενα χρόνια. Με άλλα λόγια οι παράγοντες δεν θέλουν να χάσουν το δάσος και να δουν μόνο το δέντρο. Ενώ θα επιδιωχθεί επαφή με άλλους Ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Συνάντηση με τους προέδρους των Ενώσεων

Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση και με τους προέδρους των κατά τόπους Ενώσεων, ώστε να συνδράμουν κι αυτοί στον αγώνα των σωματείων. Ιδίως οι πρόεδροι εκείνοι που έχουν μεγάλη πρόσβαση αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ, όπως π.χ. ο κ. Δανιήλ της ΕΠΣ Αχαΐας και ο κ. Σπηλιώτης της ΕΠΣ Μεσσηνίας!