Κατηγορίες
Γ' Εθνική

Γ’ Εθνική: Θέληση επανεκκίνησης πρωταθλημάτων! Πότε μπορεί να αρχίσουν

Έβγαλε ειδήσεις η τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΓΓΑ και αντιπροσωπείας παικτών Γ’ Εθνικής, ΠΣΑΠ, ΕΠΟ.

Η θέληση να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής είναι το συμπέρασμα που βγήηκε από τη μεσημβρινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ παικτών Γ’ Εθνική, του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά, του επιδημιολόγου της ΓΓΑ Οδυσσέα Παξινού, καθώς επίσης και του εκπροσώπου της ΕΠΟ Παναγιώτη Διακοφώτη και του προέδρου του ΠΣΑΠ Δημήτρη Μπαντή.

Το σενάριο να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής μάλλον υποχωρεί και όπως όλα δείχνουν, μετά τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε εξελίξεις και αποφάσεις που άπτονται με έναρξη προπονήσεων και εν συνεχεία με επανέναρξη πρωταθλημάτων στη Γ’ Εθνική.

Όλοι οι προαναφερόμενοι θέλουν να γίνει αυτό, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα από όλα οι επιδημιολόγοι της ΓΓΑ να στείλουν στην ΕΠΟ τις υγειονομικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και εν συνεχεία, η ΕΠΟ να συντάξει το πλήρες πλάνο που θα καταθέσει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων “προς έγκριση” για να δρομολογηθεί η επιστροφή στα γήπεδα.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, αν όλα πάνε καλά, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπορεί να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, αναλόγως και των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα που ακόμα δεν είναι σε τόσο καλό επίπεδο.

Τονίστηκε επίσης στην τηλεδιάσκεψη από τον Γιώργο Μαυρωτά, ότι, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα των τεστ κορωνοϊού που θα απαιτούνται να κάνουν οι ομάδες ανά εβδομάδα, στα πρότυπα των επαγγελματικών κατηγοριών.

Η πρωτοβουλία για να ενεργοποιηθεί η Γ’ Εθνική, που ξεκίνησε από τους παίκτες των 10 ομίλων, φαίνεται ότι αποφέρει καρπούς, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα.

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr