Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Γ' Εθνική ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Γ. Μυλωνάκης – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ: “Να κάνει ο Χανιώτης ποδοσφαιριστής το βήμα παραπάνω” – Τι είπε για Ντεντάκη, Ριτζάκη, Αρναουτάκη και Άρη Ρεθύμνου

Τόπο στα νιάτα για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ.

Ως ένα πολύ θετικό γεγονός, για το μέλλον της Γ’ Εθνικής χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ Γιάννης Μυλωνάκης τη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από τον τελευταίο.

Στη συνέντευξή του στον Γαύδος FM 88,8 φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του και για τους στόχους που περιλαμβάνουν και την ανάδειξη του Χανιώτη ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μυλωνάκης: 

Για τους στόχους της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ στο φετινό πρωτάθλημα: Εμάς στόχος μας είναι ένας: Να βοηθήσουμε τον Χανιώτη ποδοσφαιριστή να κάνει βήμα παραπάνω. Μας έχει δώσει πχ μεγάλη χαρά η εξέλιξη του Αντώνη Ντεντάκη που σε περίοδο που οι μεγάλες ομάδες της πόλης δεν τον ήθελαν, τον πήραμε εμείς και έκανε, μέσω ημών, το restart της καριέρας του με όλα τα γνωστά αποτελέσματα πλέον, αφού καθιερώθηκε στην Σούπερ Λιγκ. Πιστεύουμε στον Χανιώτη ποδοσφαιριστή.

Για το αν είναι ικανό το ΣΥΝΚΑ να επιτυχή μια άνετη παραμονή φέτος: Δεν θα το πω ποτέ αυτό. Το είπα παλαιότερα και διαψεύστηκα. Θα κάνουμε μια τίμια προσπάθεια, γεμάτη από υγεία και αισιοδοξούμε ότι θα πάμε όπως τα προγραμματίσαμε.

Για τη φιλοσοφία της νέας ομάδας: Είμαστε 100% στην ίδια φιλοσοφία με τον προπονητή μας τον Γιώργο Ριτζάκη. Θα ανανεωθεί το ρόστερ μας, ό,τι μας λείψει σε ποιότητα, θα το κερδίσουμε με τη δουλειά μας στο γήπεδο. Θέλουμε να δούμε το νέο “αίμα”. Μακάρι να ισχύσει ότι στο νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να συμμετάσχουν στην 11άδα δύο παίκτες του 2000 και μετά. Είναι αναπτυξιακή η κατηγορία. Έχουμε το υλικό και τα παιδιά να προσφέρουν. Είμαστε πιο έτοιμοι από πέρυσι. Με το ταλέντο που υπάρχει και τον ενθουσιασμό που υπάρχει θα κλείσουμε όμορφα τη χρονιά.

Για το γήπεδο του ΣΥΝΚΑ: Το γήπεδο στον Γαλατά το χειρίζονται νομικά κάποιοι άνθρωποι και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Είναι όμως σε εξέλιξη κάποια πράγματα που περιλαμβάνουν και το γηπεδικό και εμείς επιδιώκουμε τις συνεργασίες. Έχουμε απευθύνει ένα κάλεσμα, με γνώμονα το “ισχύς εν τη ενώσει”.  Είναι σε εξέλιξη διεργασίες που περιλαμβάνουν και το γηπεδικό.

Για το πώς βλέπει τις άλλες ομάδες της Γ’ Εθνικής: Δυσάρεστο γεγονός η αποχώρηση του Πανακρωτηριακού. Είναι πλήγμα η αποχώρηση Σβουράκη. Οι άλλες ομάδες θα κάνουν τίμια και καθαρά την προσπάθειά τους με στόχο και την ανάδειξη του Χανιώτη ποδοσφαιριστή. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να πετύχουν τους στόχους τους.

Για τις θετικές εξελίξεις που προέκυψαν από τη συνάντηση των ομάδων της Γ’ Εθνικής με τον Σταύρο Αρναουτάκη: Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα. Η Περιφέρεια πάντα συνδράμει στο αθλητικό κομμάτι, αυτή τη φορά το κάνει και με το παραπάνω. Εφόσον προχωρήσει και εφόσον υπάρξει συμφωνία με τα ΚΤΕΛ Κρήτης θα είναι ανάσα για τα σωματεία της Κρήτης. Δύσκολα θα έβγαινε η χρονιά για πολλούς σύλλογους. Το ερασιτεχνικό είναι το υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου. Υπάρχει μια μαγεία. Θέλει λοιπόν στήριξη από τους φορείς. Πρέπει επίσης να ξεχάσουμε αυτό που συνέβαινε παλαιότερα, που τα σωματεία “αλληλοσκοτώνονταν”. Τώρα υπάρχει εξαιρετικό επίπεδο στις σχέσεις μας και συγχαρητήρια στον Άρη Ρεθύμνου για την πρωτοβουλία.