Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση IN THE SPOTLIGHT

Γ. Σπυριδάκης: “Επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τους πόρους που προβλέφθηκαν και δεν δόθηκαν στον αθλητισμό”

Στον Αυγενάκη τά ‘ριξε ο Δήμαρχος Χανίων.

Πρόταση χρηματοδότησης-επιχορήγησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων του Δήμου Χανίων έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων Γιάννης Σπυριδάκης κατά την διάρκεια του ΔΣ (19/11), που έγινε με μορφή τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε ότι, “με δεδομένο ότι υπάρχει μια μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που είχαν προβλεφθεί για τον αθλητισμό, αφού ελάχιστες αθλητικές δράσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από τον Μάρτιο έως και σήμερα, μέρος των χρημάτων μπορεί να δοθεί ως επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία για τα οποία δεν υπάρχει κάποια πρόνοια από το κράτος και ελλοχεύει ο κίνδυνος να διαλυθούν. Αυτό επειδή μπορεί να μην λειτουργούν τα σωματεία , έξοδα όμως υπάρχουν, όπως απλήρωτοι προπονητές, προμηθευτές υλικού, οδοιπορικά, και λοιπά ανελαστικά-λειτουργικά έξοδα”.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε ότι ορθώς τίθεται το θέμα. Ωστόσο δεν παρέλειψε να ρίξει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι “Κακώς η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα χρηματοδότησης της συλλόγων μέσω των δήμων, χωρίς να εξασφαλίσει προς αυτούς, τους ανάλογους πόρους. Οι πόροι του Δήμου Χανίων είναι μειωμένοι λόγω covid και έχουν κατευθυνθεί κυρίως στην κοινωνική πολιτική και στην παιδεία. Μπορούμε πάντως να συζητήσουμε σε επόμενο χρόνο αυτό το θέμα με τη δέουσα προσοχή που απαιτείται. Διότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα όπου πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα όπως οι πελατειακές σχέσεις με τα σωματεία”.

Σε λακωνική παρέμβαση του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Στέλειος Μιχαηλάκης ανέφερε ότι δεν αποφεύγει την ερώτησ αλλά επιφυλάσσεται.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων Γιάννης Σπυριδάκης που παρεπιπτόντως είναι και πρόεδρος της Σκακιστικης Ακαδημίας Χανίων, αλλά και Γενικός Αρχηγός του Μινώταυρου, στη δευτερολογία του (απαντώντας και στο περί πελατειακών σχέσεων του Δημάρχου) υπενθύμισε στο δημοτικό συμβούλιο την τεράστια συμβολή των σωματείων στην βελτίωση και ανάπτυξη των σωματικών και νοητικών δεξιοτήτων των παιδιών και της νεολαίας γενικότερα και ζήτησε να προχωρήσει η ενίσχυση με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια (εννοείται χωρίς πελατειακές σχέσεις), “ώστε να μην παραλάβουμε στην “μετά covid εποχή ” καμένη αθλητική γη “.

Δήλωσε ταυτόχρονα διαθέσιμος σε οποιαδήποτε μορφή συνδρομής στην διαμόρφωση του ιδανικότερου πλαισίου.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε σε άμεσο χρονικό διάστημα, η συζήτηση, επί του θέματος που έθιξε ο Γιάννης Σπυριδάκης και το οποίο βρίσκει σύμφωνο τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία να μπει, με πρωτοβουλία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, σε διαβούλευση και να μην παραπεμφθεί στις καλένδες.

mirrorsports.gr