Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Γ' Εθνική ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Γ. Σταράκης: “Δεν θέλουμε έναν -κολοβό- όμιλο Γ’ Εθνικής. Να είναι όμιλος πολιτισμού”

Θετικός απολογισμός από την πρώτη συνάντηση των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Θετικότατο απολογισμό είχε η πρώτη “μάζωξη” των ομάδων Κρήτης της Γ’ Εθνκής που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω στα προβλήματα που τίθενται ενόψει του νέου πρωταθλήματος και με δεδομένες τις νέες οικονομικές συνθήκες, λόγω κορωνοϊού.

Η συνάντηση έγινε στο γήπεδο Μισιρίων και εκτός των εκπροσώπων των ομάδων (πλην Ηρόδοτου, Πανακρωτηριακού και Γιούχτα), παρούσες ήταν οι τρεις από τις τέσσερις ΕΠΣ (πλην Λασιθίου), αλλά και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Άρη Ρεθύμνου και μακάρι αυτή η συνάντηση να αποτελέσει την απαρχή για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα “η ισχύς εν τη ενώσει”.

Σταράκης: “Να γίνει όμιλος πολιτισμού”

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, ο επίτιμος πρόεδρος του Άρη Ρεθύμνου και εκ των εμπνευστών της συνάντησης Γιώργος Σταράκης μας δήλωνε στον ΣΚΑΙ Γαύδος Fm 88,8:

“Πρέπει να προφυλάξουμε τον όμιλο της Κρήτης. Πρέπει εμείς οι παράγοντες να γίνουμε φίλοι, να ανταλλάξουμε απόψεις. Να γίνει ο όμιλος Κρήτης, ο όμιλος πολιτισμού. Eίναι πολύ καλό να υπάρχει αυτός ο κρητικός όμιλος”.

Για τις αποχωρήσεις που μπορεί να προκύψουν λόγω οικονομικών συνθηκών, ο κ. Σταράκης τόνισε:

“Εμείς θέλουμε ο όμιλος μας να έχει 16 ομάδες και να μην είναι “κολοβός”. Δεν θέλουμε να έχει ούτε 15, ούτε 14 και μακάρι ο Πανακρωτηριακός να παίξει. Δεν είναι καλό να μην έχουμε όλες τις ομάδες. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να καταστρέψουν τις ζωές τους και την οικογένειά τους”.

Ο Γιώργος Σταράκης, εν μέρει συμφώνησε ότι το ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια στάσιμη κατάσταση τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι “η κρίση μπορεί να γίνει αιτία να ανέβει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”.

Στο τέλος επεσήμανε το πολύ σημαντικό ότι, “θα στείλουμε τις προτάσεις μας, αποτέλεσμα της συνάντησης στα Μισίρια, στην ΕΠΟ, μέσω των ΕΠΣ της Κρήτης”.

Μένει να δούμε αν η ΕΠΟ δει “ζεστά” αυτές τις προτάσεις που είναι:

1. Μείωση παράβολου συμμετοχής Γ΄Εθνικής

2. Μειώσεις εξοδολογίων ( διαιτητών-παρατηρητών αγώνων)

3. Μειώσεις εξοντωτικών προστίμων Π.Ε ΕΠΟ για συμβάντα εντός και εκτός γηπέδου.

4. Εξεύρεση κοινού χορηγού για μεταφορές ομάδων και τηλεοπτικής κάλυψης.

5. Πρόταση για παρουσία φιλάθλων στα Κρητικά γήπεδα, που θα ισούται με 40 % της χωρητικότητας των γηπέδων.

Τα αιτήματα των ομάδων της Γ’ Εθνικής Κρήτης στους αρμόδιους φορείς θα κοινοποιεί ομάδα εργασίας που αποτελούν οι εξής οκτώ (8):

• Κώστας Κωνσταντινίδης – πρόεδρος ΕΠΣΧ
• Τίτος Χνάρης – πρόεδρος ΕΠΣΡ
• Νίκος Τζώρτζογλου – πρόεδρος ΕΠΣΗ
• Θανάσης Χηνόπουλος – πρόεδρος ΕΠΣΛ
• Πολύδωρος Ντακάκης – Αρης Σούδας
• Μανώλης Βαρούχας – Αρης Ρεθύμνου
• Αλέξανδρος Φουκαράκης – Πόρος
• Κώστας Ζαχαριάς – ΑΟΑΝ