Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Γιακουμάκης: “Για μένα πήγε καλά το 2020”

Ο Γιώργος Γιακουμάκης για Φένλο και Εθνική Ελλάδας.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 σχολιάζοντας πως η κλήση του στην Εθνική ήταν ένα όνειρο που είχε από μικρός, ενώ επίσης είπε πως στην Ολλανδία δεν υπάρχει η “ανώφελη” πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς γνωρίζουν παλιούς Έλληνες επιθετικούς όπως ο Μαχλάς, ο Αναστασίου, ο Σαμαράς και ο Χαριστέας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Γιακουμάκης:

-Για το πώς επηρεάζει η πανδημία την καθημερινότητά του:

«Είναι η ίδια ρουτίνα, σπίτι-προπόνηση, προπόνηση-σπίτι. Όλα είναι κλειστά. Εύχομαι υγεία στον κόσμο και γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με το νέο έτος. Πάντως το 2020 για μένα πήγε αρκετά καλά, προσωπικά και επαγγελματικά».

-Για τις διαφορές Ολλανδίας-Ελλάδας:

«Στην Ολλανδία δεν υπάρχει η ανώφελη πίεση που έχουμε στην Ελλάδα και ο ποδοσφαιριστής το απολαμβάνει περισσότερο. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο επιθετικό, με καλύτερο ρυθμό και πολλούς χώρους. Οι Έλληνες επιθετικοί έχουν καλή παράδοση και μας έχουν σε εκτίμηση λόγω παικτών όπως ο Μαχλάς, ο Αναστασίου, ο Σαμαράς και ο Χαριστέας».

-Για την πορεία της Φένλο:

«Στόχος της Φένλο είναι να μείνει στην κατηγορία και όπως εξελίσσεται η σεζόν στο τέλος της αν τα καταφέρουμε θα μας είναι αρκετό. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και θέλουμε να βρίσκουμε χώρους».

-Για τη δική του πολύ καλή πορεία:

«Στο ποδόσφαιρο η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική. Οι επιθετικοί κρίνονται από το γκολ και τα νούμερα μετράνε στο τέλος της χρονιάς».

-Για την κλήση του στην Εθνική:

«Δεν μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα, γιατί πήγαινα πολύ καλά και ήμουν πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα τότε, αλλά δεν ήμουν και σίγουρος ότι θα συμβεί. Χαίρομαι πολύ που κλήθηκα και ένα όνειρο που είχα από παιδί έγινε πραγματικότητα».

-Για την κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ:

«Ποτέ οι Έλληνες δεν είχαμε ηττοπάθεια. Σίγουρα είναι ένας δύσκολος όμιλος, όπως αναμέναμε. Πέσαμε σε ένα μεγαθήριο, την Ισπανία, και μια αρκετά δυνατή ομάδα σαν τη Σουηδία. Θα μας δυσκολέψουν πάρα πολύ. Ακόμη και με το Κόσοβο και τη Γεωργία δεν θα είναι εύκολα τα ματς. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να πιστεύουμε στην Εθνική».