Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Γιακουμάκης: Η εύλογη σύγκριση με τον Μαχλά

Αμφότεροι καταγόμενοι από το Ηράκλειο Κρήτης…

Βλέποντας οι περισσότεροι τον Γιώργο Γιακουμάκη να κάνει “όργια” στην Ολλανδία, τον συγκρίνουν εύλογα με τον Νίκο Μαχλά. Έναν παίκτη που έκανε τεράστια καριέρα στην Ολλανδία, για μια 6ετία, φορώντας τις φανέλες των Φίτεσε και Άγιαξ.

Ο Μαχλάς έπαιξε 166 παιχνίδια με τις φανέλες των δύο ολλανδικών ομάδων και σημείωσε παρά δύο… 100 γκολ (98).

Ο Γιακουμάκης προερχόμενος και αυτός, όπως και ο Μαχλάς, από το Ηράκλειο βρήκε κατά πως φαίνεται, τον ποδοσφαιρικό του “παράδεισο” στην Ολλανδία. ήδη έχει πετύχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα και πηγαίνει ολοταχώς για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των σκόρερ και φυσικά για την ευρωπαϊκή του καταξίωση, παίρνοντας πιθανότατα, αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι, μια μεταγραφή σε μια πιο μεγάλη ομάδα της Ολλανδίας ή κάποιας άλλης χώρας.

Είναι όμως ο Γιώργος Γιακουμάκης ο νέος Μαχλάς;

Το ποδοσφαιρικό τους στιλ, αν και αμφότεροι σέντερ φορ, μάλλον διαφέρει, αφού ο μεν Μαχλάς ήταν πιο “ντελικάτος” και πιο ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια, ενώ ο Γιακουμάκης είναι πιο δυνατός και με μεγαλύτερη ένταση και “εκτόπισμα” στο παιχνίδι του. Και οι δύο βέβαια, πολύ καλοί στο ψηλό παιχνίδι…

Σημασία έχει, σε ό,τι αφορά τον Γιακουμάκη που πήρε την ώθησή του στον Πλατανιά, ότι το μέλλον του ανήκει, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει. Όπως και ο Μαχλάς, είναι χαμηλών τόνων και μετριοπαθής, γεγονός που αποτελεί “όπλο” για εκείνον, ώστε να έχει διάρκεια στην καριέρα του…

Κοινή συνισταμένη τους;

Φόρεσαν αμφότεροι τη φανέλα του ΟΦΗ, αν και για τον Μαχλά, ο ΟΦΗ ήταν “σταθμός” και σημείο αναφοράς, ενώ για τον Γιακουμάκη ένα μεταβατικό επίπεδο, πριν φύγει στο εξωτερικό, έχοντας βέβαια νωρίτερα περάσει και από την ΑΕΚ.

Αναμένουμε με τεράστιο τη συνέχεια της πορείας του Γιακουμάκη που ήδη το όνομά του αρχίζει να συζητιέται…

mirrorsports.gr