Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Γιάννης Χίνος: “Είναι ντροπή για την πόλη…”

Ανάρτηση του προέδρου του ΝΟΧ Γιάννη Χίνου για το κολυμβητήριο που έκλεισε σήμερα λόγω ελλείψεως πετρελαίου.

Η ανάρτηση ουσίας του προέδρου του ΝΟΧ που κρούει κώδωνα κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση:

” Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων προσπαθεί με κάθε τρόπο από το καλοκαίρι να διαχειριστεί ένα βάρος που δεν του αναλογεί και δεν είναι άλλο από το να καλύψει το κενό της έλλειψης διοίκησης στο ΕΑΚ Χανίων αναλαμβάνοντας επί της ουσίας τις οικονομικές υποχρεώσεις της πολιτείας.

Η έλλειψη διοίκησης στο Ε.Α.Κ.Χανίων ουσιαστικά δημιούργησε αδυναμία πληρωμών στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του κολυμβητηρίου και όχι μόνο.

Με αποτέλεσμα από τις βλάβες έως και τα λειτουργικά έξοδα να καλύπτονται αποκλειστικά από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Αντέχει όμως ο Ν.Ο.Χανίων να αντικαθιστά το κράτος;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απόλυτη ΟΧΙ.

Η επόμενη ερώτηση είναι πρέπει ένα αθλητικό σωματείο να ξοδεύει τα χρήματα του για να καλύπτει το κενό της πολιτείας;

Η απάντηση είναι ξανά ΟΧΙ!

Ο Ν.Ο.Χ διαχειρίζεται δωρεές και έσοδα που υποχρεούται να τα επιστρέφει στους αθλητές του. Όλα αυτά τα χρήματα που δίνονται για άλλους σκοπούς πέρα από αυτού ενός αθλητικού σωματείου, τα στερούνται οι αθλητές του και αυτό δεν είναι σωστό.

Στην ερώτηση αν πρέπει να συμβάλει στην λειτουργία των εγκαταστάσεων η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Άλλωστε επί σειρά ετών το πράττει και με πόσα υψηλότερα  από οποιοδήποτε άλλο σωματείο στην Ελλάδα.

Φέτος όμως όχι απλά ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο, ξεπεράσαμε και οποιαδήποτε δυνατότητα είχαμε.

Ο Ν.Ο.Χανίων κάνει διαχρονικά αποδεδειγμένα εξαιρετικά την δουλειά του ως αθλητικό σωματείο, δυστυχώς όμως πλέον δεν αντέχει να καλύψει -αντικαθιστά την πολιτεία ούτε μια ώρα επιπλέον.

Όταν το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό καταστρέφονται τα όνειρα και οι ζωές των παιδιών μας και πρέπει τάχιστα η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προσφέρει στους αθλητές μας, που τιμούν την πόλη και την χώρα μας, αυτό που δικαιωματικά αξίζουν.

Δυστυχώς ο χρόνος εξαντλήθηκε.

Τα αντανακλαστικά πρέπει να λειτουργήσουν τάχιστα.

Δυστυχώς ούτε αθλητισμός, ούτε πρωταθλητισμός με ζητιανιά δεν μπορεί να υπάρξει….

Είναι ηθική υποχρέωση στην προσπάθεια των παιδιών μας  όταν τα κονδύλια δεν φτάνουν να διεκδικούμε περισσότερα, αλλά όλοι μαζί σαν μια ομάδα, σαν Χανιώτες και όχι σαν να είμαστε από διαφορετικούς κόσμους και να διεκδικούμε διαφορετικά πράγματα.

Ήταν ντροπή για την πόλη μας οι διαμαρτυρίες για την θερμοκρασία του νερού από προπονητές και παράγοντες άλλων σωματείων που έγιναν το Σαββατοκύριακο.

Είναι ντροπή που μετά από τόσες προειδοποίησεις και ενημερώσεις τελικά το κολυμβητήριο σήμερα έκλεισε λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Είναι πολλά πράγματα ντροπή στο κολυμβητήριο και πρέπει να συνεργαζόμαστε για να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια.

Εύχομαι η νέα διοίκηση του ΕΑΚ ΧΑΝΊΩΝ εκτός από τις καλές προθέσεις να αποδείξει και γρήγορα αντανακλαστικά!

Όλα αυτά συμβαίνουν στην ομορφη πολη μας όταν οι συζητήσεις για διεύρυνση τουριστικής περιόδου και το θέμα αθλητικός τουρισμός είναι στην κορυφή της τουριστικής ατζέντας.

Εμείς μπορούμε να γεμίσουμε την πόλη κόσμο τις περιόδους που δεν έχουμε τουρισμό. Όμως το κολυμβητήριο πρέπει να λειτουργεί.

Αυτή είναι η ελάχιστη αυτονόητη προϋπόθεση“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *