Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Οικονόμου: «Να προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας τις βέλτιστες συνθήκες»

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού στις δηλώσεις του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι υποχρέωσή του να προσφέρει στους αθλητές και τις αθλήτριες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Στη μεγάλη σημασία του αθλητισμού, καθώς απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, και τη σύνδεσή του με τομείς όπως η παιδεία, η μόρφωση, η προαγωγή της υγείας, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που έγινε σήμερα (27/6) το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ο Γιάννης Οικονόμου:

«Η πολιτική, όπως την αντιλαμβάνομαι, είναι ένας κύκλος, όπου όπως σωστά παρατηρούσε ο Σενέκας, κάθε καινούργια αρχή προέρχεται από το τέλος κάποιας άλλης αρχής.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, από το μετερίζι του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αγωνιζόμουν κυρίως με λόγια. Η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι ένας διαρκής αγώνας λόγων και μια τέχνη πειθούς.

Στο Υπουργείο που έρχομαι τώρα μεγαλύτερη σημασία έχουν τα έργα και πράξεις, στις οποίες πιστεύω ούτως ή άλλως περισσότερο από τα λόγια.

Και μάλιστα ο πήχης είναι ψηλά, όχι μόνο εξαιτίας της δουλειάς που έγινε το προηγούμενο διάστημα, αλλά γιατί η ίδια η λέξη αθλητισμός τον ανεβάζει ψηλά.

Ο αθλητισμός έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη άθλος, καθώς, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, αθλητής είναι εκείνος που κάνει άθλο, που κατορθώνει να ξεπεράσει τον εαυτό του και βελτιώνεται συνεχώς. Ως Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού πιστεύω βαθιά ότι είμαι υποχρεωμένος να ξεπεράσω και να βελτιώσω τον εαυτό μου, ώστε να προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας τις βέλτιστες συνθήκες, ενόψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Να προσφέρουμε το καλύτερο ευρύτερα στον ελληνικό λαό που αθλείται, τιμώντας την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και την ισχυρή εντολή που έδωσαν τόσο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στη Νέα Δημοκρατία όσο και οι συμπατριώτισσες και οι συμπατριώτες μου στη Φθιώτιδα σε μένα. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ σήμερα.

Ο αθλητισμός είναι ένας τομέας του κυβερνητικού έργου με τεράστια κοινωνική απεύθυνση και σημασία. Γιατί δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες του αθλητισμού, αλλά το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, το οποίο είτε αθλείται είτε παρακολουθεί τα αθλητικά δρώμενα για να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει. Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός, ως μια από τις βασικότερες παγκόσμιες βιομηχανίες θεάματος, αποτελεί επίσης σημαντικό σκέλος, με τις ιδιαιτερότητες βέβαια που έχει. Οι επενδύσεις στον χώρο αυτόν έχουν διττή διάσταση: και αμιγώς επιχειρηματική, αλλά και ευρύτερα κοινωνική. Για αυτό και αθλητές, φίλαθλοι και παράγοντες χρειάζεται να απολαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο αθλητικό προϊόν.

Οι πολιτικές για τον αθλητισμό συνδέονται με την παιδεία, τη μόρφωση και την αγωγή του πολίτη, την προαγωγή της υγείας, την τουριστική ανάπτυξη, τον πολιτισμό. Και είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους και να επεκτείνουμε το εύρος των πολιτικών μας, ώστε να συμβάλλουμε στην επιτυχία του κυβερνητικού έργου σε όλους αυτούς τους τομείς, προς όφελος των πολιτών και της χώρας.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού και να το υπαγάγει στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι δηλωτική στη στόχευσή της. Ο αθλητισμός χρειάζεται να συνδεθεί εντονότερα με την αγωγή και την παιδεία.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βάση της αρχαιοελληνικής παιδείας ήταν η γυμναστική και η μουσική. Η ενασχόληση με τις επιστήμες ξεκινούσε αργότερα, στην εφηβική ηλικία. Μάλιστα, ο νομπελίστας Αλμπέρ Καμύ συνήθιζε να λέει “Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο”.

Η Ελλάδα, ως το λίκνο του αθλητισμού έδωσε και έχει ακόμη πολλά να δώσει στον τομέα αυτό διεθνώς και χρειάζεται να κάνουμε το παν, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος.

Η Δημοκρατία, η φιλοσοφία, το θέατρο και ο αθλητισμός είναι οι μεγαλύτερες παρακαταθήκες του ελληνικού πνεύματος στην ανθρωπότητα, αποτελώντας ταυτόχρονα για εμάς σήμερα ευκαιρία και ευθύνη. Ευκαιρία αξιοποίησης αυτής της κληρονομιάς και ευθύνη διατήρησης και προαγωγής της.

Με τη βοήθεια όλων σας, αλλά κυρίως με πολλή και οργανωμένη δουλειά, θα πάμε μπροστά, πιο δυνατά ακόμα. Γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών, αυτή είναι η επιθυμία του Πρωθυπουργού τον οποίο θερμά ευχαριστώ για την εμπιστοσύνης του και αυτό είναι το χρέος μας στην Πατρίδα μας και τη νεολαία της».

ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *