Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Γιάννης Πετράκης: “Δεν κουράστηκα στην Ελλάδα, με κέρδισαν οι άνθρωποι στην Κύπρο” – Τι είπε για ΟΦΗ, Χανιά, Πλατανιά

“Είχα προτάσεις από Ελλάδα”.

“Είχα προτάσεις από Ελλάδα”. 

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο προπονητής Γιάννης Πετράκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Γαύδος Fm 88,8 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Φουντουλάκη.

Αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του σε ένα νέο πρωτάθλημα όπως το Κυπριακό, στις προτάσεις από Ελλάδα, στην Εθνική Ελλάδος αλλά και στο κρητικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε τι είπε:

“Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας ψάχνει να ξαναβρεί την αίγλη του παρελθόντος”

Για την πρόκληση της Κύπρου: Για μένα ήταν μια καινούρια πρόκληση. Με είχε πλησιάσει κι άλλη ομάδα από την Κύπρο που επέλεξε τη λύση άλλου προπονητή. Ο στόχος του Ολυμπιακού Λευκωσίας είναι η εξάδα και η έξοδος στην Ευρώπη που θα επιτευχθεί μέσω της σωστής οργάνωσης και ενός σωστού πλάνου που υπάρχει. Είναι μια ιστορική ομάδα που παλαιότερα έπαιξε και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ψάχνει να ξαναβρεί την αίγλη του παρελθόντος, εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και πιστεύω να τα καταφέρουμε.

Για το αν υπήρχαν άλλες προτάσεις από την Ελλάδα: Υπήρχε μια πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λιγκ, αλλά οι συγκυρίες το έφεραν να πάω στην Κύπρο. Παλαιότερα υπήρχαν προτάσεις και από Παναθηναϊκό και Άρη. Δεν είναι ότι βαρέθηκα ή ότι κουράστηκα από την Ελλάδα. Για μένα, σημαντικό είναι να βρει κάποιος τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να δουλέψει. Μπορεί να είναι παντού αυτό. Μακάρι να έχω κάνει καλή εκτίμηση για την Κύπρο. Οι άνθρωποι έδειξαν ότι με θέλουν πολύ, μελέτησα και το ποδόσφαιρο στην Κύπρο που είναι ανεβασμένο και αυτά συντέλεσαν στη συγκεκριμένη απόφασή μου. Επίσης η κυπριακή κοινωνία είναι πιο οργανωμένη από μας, όπως και το κυπριακό πρωτάθλημα και οι εγκαταστάσεις τους.

“Μέχρι να ζούμε πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι”

Για την καλή “παράδοση” που έχουν οι Έλληνες προπονητές στην Κύπρο: Ισχύει ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν καλή παρουσία στην Κύπρο. Μακάρι και η δική μου παρουσία εκεί να συνεχίσει την παράδοση.

Για το γεγονός ότι ο Γιάννης Πετράκης μεγαλώνοντας ανεβάζει το προπονητικό του επίπεδο: Μέχρι να ζούμε πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να προσθέτεις πράγματα στη ζωή σου και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να γίνονται βήματα μπροστά. Σαν άνθρωπος θέλω να είμαι σε αυτή τη διαδικασία.

Για τον ΠΑΣ Γιάννενα και την ενδεχόμενη επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ: Παρόλο που πέρυσι έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές, θεωρώ ότι ήταν άδικος ο υποβιβασμός ήταν η περίοδος που έγινε αναδάρθρωση και μεσολάβησαν και άλλα πράγματα. Με ικανοποιεί που επιστρέφει αυτή η ομάδα, όπως και ότι η πλειοψηφία των τωρινών παικτών ήταν δοκιμασμένοι επί εποχής μου και τους καμαρώνω.

“Λείπουν οι προπονητικές υποδομές από τα Χανιά”

Για τον ΟΦΗ και την ανοδική του πορεία: Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι οραματίστηκαν κάποια πράγματα. Έχουν πετύχει ένα αγωνιστικό πλάνο. Θα είναι βέβαια πιο δύσκολο στη συνέχεια, αλλά έχουν πίστη στο έργο τους. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ και το εύχομαι ότι θα σταθεροποιηθεί ψηλά, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα προκύπτουν.

Για την ποδοσφαιρική κατάσταση στα Χανιά: Η κοινωνία των Χανίων έχει τις προϋποθέσεις. Το μόνο που λείπει από τα Χανιά είναι η προπονητική υποδομή. Πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι να βρεθεί ένας χώρος στα Χανιά. Όπως πχ στον Πλατανιά που το προπονητήριο του Μάλεμε είναι εξαιρετικού επιπέδου. Κατά τα άλλα τα Χανιά έχουν όλες τις προϋποθέσεις να έχουν και πάλι μια ομάδα στην Σούπερ Λιγκ. Δεν ξέρω, ίσως αυτόν τον ρόλο να το παίξουν τα Χανιά. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κ. Μαθιουλάκης στον Πλατανιά. Εύχομαι τα Χανιά να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Για την ποδοσφαιρική κατάσταση στο Ρέθυμνο: Δυστυχώς στο Ρέθυμνο δεν υπάρχουν οι δυνατότητες που υπάρχουν στα Χανιά. Εκεί τα πράγματα έχουν να κάνουν με την αγάπη που υπάρχει από τον πρόεδρο της Επισκοπής τον κ. Νικολιδάκη. Στο Ρέθυμνο δεν βλέπω κάποιον άλλο φορέα να μπορεί να οραματιστεί και να γίνει το κάτι παραπάνω και με τη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η ομάδα θα παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ.

Για τον κρητικό όμιλο στη Γ’ Εθνική: Πιστεύω ότι θα έχει αίγλη και ανταγωνιστικότητα γιατί υπάρχουν ομάδες που δεν είναι μόνο από τα αστικά κέντρα αλλά και από την Περιφέρεια που είναι πυρήνες που βοηθούν τα παιδιά και δίνουν κίνητρα για να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας: Αυτό αποτελεί το μεγάλο όνειρο για κάθε προπονητή. Δεν θα μπορούσα φυσικά να αποτελώ εξαίρεση. Το αντίθετο.