Κατηγορίες
Υποδομές IN THE SPOTLIGHT

Γιατί νιώθει δικαιωμένη η Ακαδημία Νέας Κυδωνίας

Ανακοίνωση της Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας σχετικά με συγκεκριμένα γεγονότα σε ματς με το Καλτσέτο για την κατηγορία Κ14.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αίσθηση δικαίωσης μετά από 1 περίπου μήνα, έφερε στους κόλπους της Ακαδημίας μας η απόφαση της τριμελούς πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ.Χανιών  για παράνομη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή από το Callceto στα  (Κ 14), που είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του παίκτη της ομάδας  μας Ναζίφι Γιώργου, o οποίος υπέστη τετραπλό κάταγμα Κνήμης και Περόνης στο δεξί του πόδι.

Όλοι μαζί, διοίκηση προπονητές και γονείς, αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μετά από ένα μήνα ενεργειών, υπομονής και αυτοσυγκράτησης, σε ένα τόσο δύσκολο συμβάν που αφορούσε  αφενός την υγεία του ποδοσφαιριστή μας και αφετέρου τη διασφάλιση των στοιχειωδών κανόνων που πρέπει να διέπουν   το παιδικό ποδόσφαιρο σε αυτές τις ηλικίες.

Νιώθουμε επίσης δικαιωμένοι, γιατί ενάντια σε όλα αυτά που συνέβησαν, εμείς συνεχίζουμε σταθερά 20 χρόνια τώρα να διατηρούμε τις ίδιες αρχές και αξίες που πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν στο χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στην ένσταση μας, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, να αναδείξουμε την αλήθεια, ώστε αυτό που συνέβη στον δικό μας παίκτη να μην ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο στο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στην όποια συνέχεια έχει αυτή η υπόθεση.

Το ευ αγωνίζεσθε και η ευγενής άμιλλα δεν είναι απλά λέξεις, είναι άξιες και έννοιες πολύ σημαντικές,  που όλοι θα πρέπει να  θωρακίσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που ενώνει, δημιουργεί φιλίες, κτίζει χαρακτήρες  και μέσα από σωστές αρχές και αξίες συμβάλει στη δημιουργία  ισχυρών και σωστών προσωπικοτήτων  στην κοινωνία μας.   

Η πώρωση για το αποτέλεσμα, ο ακραίος ανταγωνισμός, και η ανεντιμότητα, που κατά κόρον ισχύουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν πρέπει για εμάς να έχουν καμία θέση στο παιδικό ποδόσφαιρο.

Θα θέλαμε λοιπόν σαν Ακαδημία Νέας Κυδωνίας, για άλλη μια φορά να δηλώσουμε την συμπαράσταση και την στήριξη μας στον άτυχο ποδοσφαιριστή μας Γιώργο Ναζίφι και πιστεύουμε η απόφαση αυτή να λειτουργήσει ως ηθική δικαίωση στον δύσκολο δικό του αγώνα για ανάρρωση, αποκατάσταση και επιστροφή στα γήπεδα.

Θα θέλαμε επίσης δημόσια να εκφράσουμε την κατανόηση και την συμπαράσταση μας στον ποδοσφαιριστή  του Callceto, που κάποιοι παράνομα χρησιμοποίησαν και καταλαβαίνοντας την θέση του ως παιδί, θα χαιρόμαστε πάρα πολύ, αν ακόμα και αυτή τη στιγμή,  ερχόταν σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή μας Γιώργο Ναζίφι…. γιατί το ποδόσφαιρο θα πρέπει μόνο να μας ενώνει!!!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.