Κατηγορίες
Υποδομές IN THE SPOTLIGHT

Γήπεδο Κολυμπαρίου: Μπαίνουν τα καθίσματα, τι γίνεται με το σκέπαστρο

Ακόμα ένα βήμα για την καλυτέρευση των συνθηκών στο γήπεδο Κολυμπαρίου στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mirrorsports.gr, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει η τοποθέτηση σχεδόν 300 καθισμάτων στην κερκίδα, γεγονός που θα αλλάξει τελείως τη μορφή του γηπέδου της Σπάθας. Όπως τόνισε μάλιστα στο “ms” ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, “η τοποθέτηση των καθισμάτων γίνεται με ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ θα κατασκευαστούν και δημοσιογραφικά ώστε να διευκολύνεται το έργο σας”.

Πιθανότατα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τα παραπάνω.

Τι γίνεται με το ενδεχόμενο τοποθέτησης σκεπάστρου στο γήπεδο;

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει ένα αίτημα από την τοπική κοινωνία αλλά και από την ομάδα της Σπάθας για την τοποθέτηση στεγάστρου στο γήπεδο Κολυμπαρίου και δη στην κερκίδα του.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μαλανδράκης, “το αίτημα υπάρχει, ωστόσο πρέπει να ξεπεραστούν δύο βασικά ζητήματα. Το πρώτο ότι πρέπει να υπάρξει μια μελέτη στο θέμα της ασφάλειας τοποθέτησης του στεγάστρου. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει στατική ασφάλεια. Επίσης, τα στέγαστρα θέλουν πολεοδομική άδεια. Είναι μια διαδικασία δύσκολη αφού χρειάζεται πολεοδομική απαλλαγή. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση μιας τέτοιας κατασκευής, έχουμε μιλήσει με την Περιφέρεια Κρήτης, υπάρχει θετικό κλίμα, ώστε να εκπονηθεί η συγκεκριμένη μελέτη στεγάστρου για το γήπεδο, ώστε στη συνέχεια ο Δήμος να πάρει την πολεοδομική άδεια και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για αυτό το έργο με δημοπρατήσεις κτλ”.

Αν και εφόσον προχωρήσουν σε κανονικούς ρυθμούς οι διαδικασίες, πιθανόν σε εύρος περίπου δύο ετών να έχει γίνει το έργο, που θα προστεθούν σε άλλες εργασίες ανακατασκευής που έχουν γίνει ήδη εκεί.

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr