Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γλυνιαδάκης: “Οδεύουν προς ακύρωση τα πρωταθλήματα μπάσκετ! Πού είναι η Ομοσπονδία;”

Φώτο: athletestories.gr

Καυστικός ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Ανδρέας Γλυνιαδάκης για την “βροντερή απουσία” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να καταθέσει υγειονομικό πρωτόκολλο για να ξεκινήσουν τα Εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ.

Τη στιγμή που οι ποδοσφαιρικοί φορείς, αλλά και του βόλεϊ πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση, η Ομοσπονδία μπάσκετ (για λόγους αδιευκρίνιστους) κοιμάται τον “ύπνο του δικαίου” και δεν έχει κάνει καμία υποβολή υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 που απαιτούνται από τις ομάδες, ώστε να ξεκινήσουν τα Εθνικά πρωταθλήματα της ΕΟΚ, με προτεραιότητα την Α1 γυναικών και την Α2 ανδρών.

Tις πταίει και τι μέλλει γενέσθαι, εξηγεί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στον Βασίλη Φουντουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Ανδρέας Γλυνιαδάκης. ΠΣΑΚ που λίγες ώρες πριν είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Δείτε τα σημαντικότερα, όσων είπε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης (απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr)

Κανένα πρωτόκολλο από την ΕΟΚ: “Από την ημέρα που έγινε το lockdown σε όλη τη χώρα και έκλεισαν τα πρωταθλήματα, ομοσπονδίες όπως του ποδοσφαίρου, μαζί με τον σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών κατέθεσαν συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, για να μπορούν να αγωνιστούν και να μπορούν να προπονούνται και να αγωνίζονται. Φυσικά αυτό επετράπη στην Σούπερ Λιγκ και στην Basket League. Αντίστοιχα, μετά από 1,5 μήνα επετράπησαν οι προπονήσεις και για τη Σούπερ Λιγκ 2 και για την VolleyLeague. Στο μπάσκετ, όλες οι Εθνικές κατηγορίες, πλην της Basket League που ανήκει στον ΕΣΑΚΕ, ανήκουν στην ΕΟΚ, η οποία δεν έχει καταθέσει κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο, με σκοπό την εξέτασή του για την επανέναρξη κανενός από τα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό τη δική της αρμοδιότητα. Οι αθλητές αυτών των πρωταθλημάτων (Α1 γυναικών, Α2 ανδρών) δεν υπάγονται σε ΚΑΔ, μένουν χωρίς δουλειά και είναι αβέβαιο πότε θα ξεκινήσουν πάλι να παίζουν”.

Οι ενέργειες του ΠΣΑΚ: “Δεν ήταν σίγουρο ότι θα άνοιγαν όλα τα πρωταθλήματα. Είδαμε όμως ότι μετά από πολλές πιέσεις και μετά από 1,5 μήνα άνοιξαν οι Σούπερ Λιγκ 2 και η Volley League. Εμείς λοιπόν ως μπάσκετ είμαστε ήδη 1,5 μήνα πίσω. Μπορεί σε 1-2 μήνες να χρειάζονται μόνο rapid test και να είναι πιο εύκολο να ανοίξουν όλα τα αθλήματα και γίνεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και από τον Υφυπουργό και από τον ΓΓΑ. Εμείς σαν ΠΣΑΚ έχουμε στείλει τρεις επιστολές στην ΕΟΚ που δεν έχουν απαντηθεί ποτέ. Προσφέρουμε μάλιστα και ένα ποσό για να καλυφθεί μέρος των τεστ covid-19, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση και διάθεση από την ΕΟΚ. Είναι λυπηρό για τους αθλητές των Εθνικών πρωταθλημάτων. Η ίδια η Ομοσπονδία να μην έχει πρόθεση να συζητήσει με τον ΠΣΑΚ, να συντάξει υγειονομικό πρωτόκολλο που δεν είναι δύσκολο, αφού μπορεί να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Α1 και αθλητές αυτή τη στιγμή να μένουν χωρίς δουλειά”.

Γιατί τηρεί αυτή τη στάση η ΕΟΚ: “Οι αρμόδιοι της Ομοσπονδίας θα μπορούσαν να απαντήσουν γιατί γίνεται αυτό. Δεν έχει καμία λογική να μην υπάρχει συνεργασία. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, στα 21 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το μπάσκετ. Με τις παρούσες συνθήκες και με την έλλειψη ενδιαφέροντος, τα πρωταθλήματα μπάσκετ οδεύουν προς ακύρωση! Δεν υπάρχει προοπτική. Η χρονιά καταστρέφεται”.

Για το γεγονός ότι ασχολήθηκαν άλλοι πλην ΕΟΚ για το πρωτόκολλο, όπως ο Φασούλας: “Οι άνθρωποι που θέλουν το μέλλον του μπάσκετ πρέπει να φέρουν κάτι καινούριο. Το μπάσκετ δεν τελειώνει. Θεωρώ ότι ο Παναγιώτης Φασούλας έκανε καλά και οποιοσδήποτε έχει μια τέτοιου είδους πρόταση, αλλά τα πράματα είναι απλά. Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι συγκεκριμένο, απλό και πρέπει να τηρείται. Αν αυτό εφαρμοστεί από την Α1 γυναικών και την Α2 ανδρών έχει μεγάλες πιθανότητες να εγκριθεί από τους λοιμωξιολόγους. Η μη κατάθεσή του διατηρεί το μπάσκετ στο σκοτάδι”.

Ευθύνες και στις ομάδες μπάσκετ: “Στην Σούπερ Λιγκ 2 όπως και στο βόλεϊ, οι ομάδες, οι ομοσπονδίες και οι σύνδεσμοι των αθλητών ανέλαβαν όχι μόνο την τήρηση του πρωτοκόλλου αλλά και τα κόστη των εβδομαδιαίων μοριακών τεστ που είναι πολύ μεγάλα. Αυτό δε συνέβη από καμία ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα εκτός της Α1 φυσικά. Δεν είδαμε δηλαδή κάποιο πρόεδρο να βγει και να πει, εμείς αναλαμβάνουμε τα κόστη για τα μοριακά τεστ ή έστω να τα μοιραστούμε για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα”.

mirrorsports.gr