Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Γλυνιαδάκης: Το lockdown σκοτώνει το μπάσκετ

Υπάρχει μία λέξη η οποία συνδέει τον αθλητισμό με την υγειονομική κρίση που βιώνει εδώ και μήνες ολόκληρος ο κόσμος. «Πειθαρχία».

Είναι μία έκφραση, μία στάση ζωής με την οποία οι αθλητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να πορεύονται.

Αυτή τη λέξη όφειλαν να έχουν στο νου τους οι υπεύθυνοι που αποφάσισαν με ιδιαίτερη ευκολία το νέο «λουκέτο» του (ερασιτεχνικού) αθλητισμού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο κατά τη διάρκεια και του πρώτου lockdown, την άνοιξη, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίχως καμία παράβαση. Όλα έγιναν βάσει εντολών στους αγώνες όλων των κατηγοριών, πάντα χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες ή παραπάνω αθλητές από το επιτρεπτό όριο.

Παρόλα αυτά, το μπάσκετ, εκτός της Basket League, έχει σταματήσει να παίζεται παντού, σε όλη τη χώρα.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τους λοιμωξιολόγους, τους οποίους σαφώς και πρέπει να ακούμε προσεκτικά. Είναι, όμως, δική τους απόφαση να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα σε κάθε επίπεδο μπάσκετ, πλην της μεγάλης κατηγορίας.

Είναι δική τους απόφαση να ζητούν τεστ Covid-19 από όλα τα μέλη των ομάδων πριν από κάθε αγώνα, εβδομαδιαία. Η μόνη λίγκα που μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο κόστος είναι η Basket League, όπως έγινε με τη Super League στο ποδόσφαιρο.

Ξεκινώντας από τις ακαδημίες, οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν το πόσο κακό κάνει σε ένα παιδί, σωματικά και ψυχικά, να μην εκτονώνεται σε ένα ματς ή στην προπόνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο athletestories.gr