Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

H ώρα του ραντεβού Μητσοτάκη-Ζαγοράκη για την ΕΠΟ

“Κλείδωσε” το ραντεβού.

Το πολυσυζητημένο ραντεβού μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη, το οποίο θα είναι και το καταλυτικό για την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή στις εκλογές της ΕΠΟ θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αυτό αποκάλυψε στη εκπομπή «Ντου στα γήπεδα» του «Metropolis 95,5 ο Βασίλης Μάστορας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Βασίλης Μάστορας, η συνάντηση, αν δεν προκύψουν κάποια απρόοπτα προβλήματα που μπορεί να αλλάξουν την ατζέντα των ραντεβού του Πρωθυπουργού, έχει προσδιοριστεί να γίνει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης που δεν θα ταξιδεύσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλες, καθώς δεν έχει υποχρεώσεις, σύμφωνα με ασφαλή πηγή έχει ενημερωθεί να περιμένει τα επόμενα εικοσιτετράωρα την οριστικοποίηση της ημέρας που θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτή, παρά τα όσα γράφτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, θα είναι η πρώτη τετ α τετ συνάντηση του εμβληματικού αρχηγού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με τον πρωθυπουργό με θέμα την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΠΟ. Μέχρι τώρα ο Ζαγοράκης απλώς είχε ενημέρωση από υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, για την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να ηγηθεί της ΕΠΟ.

Μετά από το μήνυμα αυτό άνοιξε ο κύκλος των συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των ομάδων του big4 από τους οποίους πήρε και το ο.κ. για την υποψηφιότητα του.

Θα συνεχίσει στην Ευρωβουλή

Η υποψηφιότητα και η πιθανή, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ από τον Θόδωρο Ζαγοράκη δεν θα του αλλάξουν τα πολιτικά του σχέδια, καθώς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για την παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο. Αρα θα συνεχίσει να ασκεί τα πολιτικά του καθήκοντα, έχοντας ίσως επιστρέψει και στην ομάδα Ευρωβουλευτών της Ν.Δ., από την οποία διαγράφηκε με απόφασή του Πρωθυπουργού, λόγω της θέσης του για την φερόμενη πολυιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί η δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Οι επιφυλάξεις του

Το πράσινο φως από τις ομάδες του big4 όπως και η υποστήριξη από τον κ. Μητσοτάκη δεν «κατεδαφίζουν» τις όποιες επιφυλάξεις του Ζαγοράκη. Επιφυλάξεις που έχουν αφετηρία το ενδεχόμενο ότι μπορεί κάποια στιγμή, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, να βρεθεί στο μάτι ενός κυκλώνα αντιπαραθέσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι και ο λόγος που επιχειρεί, με τις συζητήσεις που κάνει, να μειώσει τους κινδύνους να «τσαλακωθεί» όπως ο Κλάτενμπεργκ. Γνωρίζει ότι είναι αδύνατο να εξαφανίσει όλους τους κινδύνους, αλλά η εκτίμηση του είναι ότι γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης των παραγόντων θα μπορέσει να βγει… στεγνός από τυχόν καταιγίδα.

metrosport.gr