Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Η απόφαση και οι ποινές για την υπόθεση βιασμού του 19χρονου Γιάννη από τον Πλατανιά

Αθώους τους 3 από τους 5 κατηγορούμενους, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για την υπόθεση των καταγγελλόμενων βιασμών του Γιάννη από τον Πλατανιά.

Ειδικότερα ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 68χρονος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την πρώτη κατηγορία των κατ’ εξακολουθησιν βιασμών και αθωος για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού λόγω αμφιβολιών.

Ένοχος ομόφωνα κρίθηκε και ο 67χρονος πατέρας και για τις δύο κατηγορίες της συνέργειας στον βιασμό και της σωματικής κακοποίησης του Γιάννη.

Αθώοι ομόφωνα λόγω αμφιβολιών, για την κατηγορία των δύο καταγγελλόμενων ομαδικών βιασμών, κρίθηκαν οι 2 ιερείς (ο 72χρονος ιερέας θείος του Γιαννη και ο 44χρονος ιερέας) καθώς και ο 42χρονος αδερφός του 44χρονου ιερέα, που είναι ΑμεΑ.

Να σημειωθεί ότι στο άκουσμα της απόφασης αθώωσης των τριών, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε κλάματα.

Οι ποινες

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά σε κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους. Για τον πρώτο κατηγορούμενο τον 68χρονο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 έτη. Στον 67χρονο πατέρα, ποινή κάθειρξης 8 ετών για την πρώτη πράξη και 10 ετών για τη δεύτερη, τα οποία με τη συγχώνευση καταλήγουν σε 14 έτη.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *