Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ θα ορίζει την Επιτροπή Διαιτησίας

Ποιος ο ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Από το 2016 η ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας πέρασε στην δικαιοδοσία των FIFA/UEFA. To περασμένο καλοκαίρι ψήφισαν οι big-4 ανάμεσα σε δύο ονόματα που τους πρότειναν οι διεθνείς συνομοσπονδίες.

Με βάση τις διατάξεις στο καταστατικό της ΕΠΟ, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το SoccerPlus και θα τεθούν προς ψήφιση στη ΓΣ της 19ης Ιουνίου, η αρμοδιότητα για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, επανέρχεται, κατόπιν πρότασης των FIFA/UEFA, στην αρμοδιότητα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ενώ προβλέπέται και η συμφωνία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, χωρίς να είναι απολύτως σαφές τι θα συμβαίνει σε περίπτωση διαφωνίας.

Οι διατάξεις του καταστατικού, που αφορούν τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, αναφέρουν τα εξής: “Ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας θα ορίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε συνέχεια της λήψης της συμφωνίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρέχει, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της ΕΠΟ, τη συμφωνία της όσον αφορά την υπόδειξη του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, πριν τον ορισμό τους από την Εκτελεστική Επιτροπή.”