Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Η ΕΟΚ δηλώνει έτοιμη για επανέναρξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ

Στο περιθώριο της κλήρωσης της ημιτελικής φάσης για τον 46ο κύπελλο Ελλάδας, οι διοικούντες της ΕΟΚ τοποθετήθηκαν σχετικά με την επανέναρξη των Εθνικών κατηγοριών, αναφέροντας ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, σε περίπτωση που πάρουν το «πράσινο φως» από την ΓΓΑ.

Μάλιστα, φάνηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας μάλιστα θεσπίσει και αγωνιστικά προγράμματα.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, δήλωσε: «Πιέζουμε για να επιστρέψουν όλες οι κατηγορίες του μπάσκετ στη φυσιολογική δραστηριότητα. Έχουμε κάνει πολλές επαφές και γραπτώς πιέζουμε να μας δοθεί το ΟΚ από την κυβέρνηση, εφόσον το κρίνουν ωστόσο οι γιατροί και επιστήμονες. Νομίζω ότι είμαστε κοντά, αυτό μου άφησε να καταλάβω ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και μου έδωσε την ελπίδα ότι την Παρασκευή (29/1) θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτές τις κατηγορίες. Έχουμε ετοιμάσει δύο – τρεις εναλλακτικές λύσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, ανάλογα με το πότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε. Στόχος είναι οι ημερομηνίες για το τέλος να είναι περίπου στο σημείο που είχε προκαθοριστεί».

 Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε: «Ζητήσαμε τις απόψεις των ομάδων για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ανδρών. Μόνο ο Προμηθέας έκανε μια πρόταση. Είναι δικαίωμα της ομοσπονδίας να βάζει τις ημερομηνίες όποτε κρίνει εκείνη, αλλά πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους. Δεν υπήρχε κάποια πρόταση να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής. Γι’ αυτό επιλέξαμε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο».

basketa.gr