Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Η ΕΠΟ έτοιμη να πάρει αποφάσεις για τις διατάξεις του Νόμου Αυγενάκη

Την Πέμπτη 11/2 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με θέμα τον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Τις ενστάσεις της για το νόμο διατύπωσαν οι FIFA/UEFA με επιστολή που έστειλαν στην ΕΠΟ στις 8 Δεκεμβρίου. Στην επιστολή πρότειναν να υπάρξει τετραμερής συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και των FIFA, UEFA, ΕΠΟ προκειμένου να επιδιωχθεί η επίλυση των προβλημάτων. Η συνάντηση κλείστηκε για τις 25/1 όμως την ίδια ημέρα με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού αναβλήθηκε, επειδή όπως ανακοίνωσε ήθελε να παρουσιάσει λίγες ημέρες αργότερα στο υπουργικό συμβούλιο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στον κ. Αυγενάκη ζητώντας τον ορισμό νέας συνάντησης, ωστόσο, όπως υποστηρίζεται δεν έλαβε απάντηση.Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητήθηκε το θέμα και επειδή στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκλογές Ενώσεων, που βάσει νόμου θα πρέπει να γίνουν με εκλογικό κατάλογο που θα συντάξει η ΓΓΑ βάσει των σωματείων που έχει αναγνωρίσει -πρόβλεψη με την οποία διαφωνούν οι FIFA/UEFA – στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11/2 θα αναζητηθούν τρόποι αντίδρασης στο “νόμο Αυγενάκη”.

soccerplus.gr