Κατηγορίες
Παλαιόχωρα IN THE SPOTLIGHT Υποδομές

Η Κάντανος δε διαθέτει απλά ένα γήπεδο, αλλά ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο! (Vid)

Το γήπεδο της Καντάνου είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί αγώνες Εθνικών κατηγοριών, αφού έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της υποδομής της εγκατάστασης.

΄Ενα γήπεδο που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, το χρησιμοποιεί η ομάδα της Παλαιόχωρας τόσο στη Γ’ Εθνική όσο και σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και, φυσικά για προπονήσεις.

Πώς θα σας φαινόταν όμως, η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση της Καντάνου να αξιοποιηθεί και σαν ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο;

Καθόλου απίθανο! Αντίθετα, είναι ένα απόλυτα υπαρκτό σενάριο!

Aν αναλογιστεί κανείς ότι η Κάντανος είναι μια περιοχή, κλιματολογικά ιδανική για την πραγματοποίηση από ομάδες ποδοσφαίρου, του βασικού σταδίου της προετοιμασίας τους.

Η Κάντανος είναι ένα ιστορικό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 450 μέτρων γεγονός που, ειδικά το καλοκαίρι που οι ομάδες αναζητούν περιοχές με δροσιά, ρίχνει τη θερμοκρασία και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τους επαγγελματίες αθλητές. Είναι γνωστό το χωριό για τους φιλόξενους κατοίκους της, με τις ωραίες ταβέρνες με το εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό και τα πανέμορφα τοπία που, στην κυριολεξία, “ανοίγουν το μάτι” του επισκέπτη και του προσφέρουν ηρεμία και ιδανικές συνθήκες για άσκηση και γυμναστική.

Το εξαιρετικό γήπεδο σε συνδυασμό με τις πλήρεις παροχές που υπάρχουν στην περιοχή, δημιουργούν συνθήκες ενός εξαίρετου και ιδανικού τόπου για την πραγματοποίηση καλοκαιρινής προετοιμασίας, σε ομάδες ποδοσφαίρου, ελληνικές ή ακόμα και ξένες.

Μάλιστα, στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του ’90, σε άλλες βέβαια εποχές και με την υποδομή να είναι ακόμα σε “πρωτόγονο” επίπεδο, δύο ομάδες του Ρεθύμνου, ο Αστέρας Περάματος και ο Άρης Ρεθύμνου, σε διαφορετικές χρονιές, την είχαν χρησιμοποιήσει για το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, έχοντας αντιληφθεί τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και την ιδανική, για προετοιμασία, περιοχή.

Πλέον, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καντανιωτών “Καντάνια” και γνωστού επιχειρηματία της περιοχής, με μεγάλη κοινωνική και αθλητική συνεισφορά στον τόπο του και σε συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου Σελίνου, η αθλητική εγκατάσταση της Καντάνου δεν θα είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο το οποίο ομάδες, εντός και εκτός Κρήτης θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους.

Τι παρέχει το αθλητικό κέντρο της Καντάνου:

  • Ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο-προπονητήριο, με φυσικό χλοοτάπητα (ιδανικό για ελληνικές ομάδες αλλά και ξένες), με νεότευκτη κερκίδα, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε πράσινο. Διαθέτει σύγχρονα αποδυτήρια και χώρους πάρκινγκ, πέριξ του γηπέδου.
  • Εκτός του γηπέδου υπάρχουν πανέμορφες διαδρομές για τρέξιμο των αθλητών στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, μέσα σε ένα ασύλληπτα όμορφο φυσικό τοπίο.
  • Το γήπεδο περιλαμβάνει πλυντήρια και στεγνωτήρια, για πλύσιμο της αθλητικής ένδυσης των ομάδων.
  • Μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων για ομιλίες των προπονητών αλλά και για επιμορφωτικές εκδηλώσεις.
  • Σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, για άσκηση και αποφόρτιση των αθλητών από τη σκληρή προετοιμασία.
  • Μερικά μέτρα μακριά από το γήπεδο είναι χτισμένο το παραδοσιακό δημοτικό ξενοδοχείο της Καντάνου (ΕΤΑΚ Α.Ε.) που διαθέτει όλες τις ανέσεις. Σε ένα απόλυτα ήσυχο σημείο διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια (με όλες τις παροχές εντός αυτών) και με ωραία θέα. Επίσης, το ξενοδοχείο έχει “σεφ” που προετοιμάζει εξαιρετικά εδέσματα, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό φαγητό, σε ευρύχωρη αίθουσα, δίπλα από τα δωμάτια και για να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις εκτός ξενοδοχείου. Παράλληλα, η συγκεκριμένη παροχή εντάσσεται σε ένα άκρως οικονομικό “πακέτο”.
  • Παρέχεται η δυνατότητα με σύγχρονα λεωφορεία, η μεταφορά των αποστολών των ομάδων εκτός Καντάνου σε περιοχές όπως Παλαιόχωρα (15 χλμ.), Χανιά (55 χλμ.), Ελαφονήσι (37 χλμ.) και Σούγια (35 χλμ.), ώστε να αλλάξουν “παραστάσεις” από τη σκληρή προετοιμασία τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, σε εικόνα όλες τις παροχές του αθλητικού κέντρου της Καντάνου:

mirrorsports.gr