Κατηγορίες
Τοπικό

Η “επόμενη μέρα” για τους συλλόγους του Ακρωτηρίου

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση το Σάββατο (27/6). Εξελέγησαν τα τρία νέα ΔΣ και η “ειδική” αναφορά στον Μανώλη Σβουράκη.

Η ανακήρυξη ως ευεργέτη του Μανώλη Σβουράκη (προβλέπεται από το καταστατικό για πρόσωπα που έχουν προσφέρει ποσό άνω των 50.000 ευρώ), καθώς ως πρόεδρος της ΜΟΒΙΑΚ υπήρξε ο κύριος χορηγός στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου και τις ομάδες του Πανακρωτηριακού και της Ένωσης Θύελλα-Καμίνια τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια και μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη με την Ακαδημία να αριθμεί περί τους 160 αθλητές και είναι ενταγμένη στο δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά και ένα γήπεδο στολίδι όπου, με την δική του συμβολή, διαθέτει γυμναστήριο, αποδυτήρια Ακαδημίας, σκεπαστή κερκίδα και δημοσιογραφικά θεωρεία”,  αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Πανακρωτηριακού:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (27/6) η έκτακτη Γενική Συνέλευση τωγ μελών του Πανακρωτηριακού, της Ένωσης Θύελλα-Καμίνια και των Λεόντων η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καθιανών «ΕΙΡΗΝΗ».
Η τριμελής επιτροπή της Γ.Σ αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο της απαρτίας των μελών, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός, προχώρησε στην ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό για τη νέα σεζόν.
Εγκρίθηκε η τροποποίηση των καταστατικών που αφορούσε στον αριθμό των μελών των Δ.Σ των ομάδων μας και συγκεκριμένα το Δ.Σ του Πανακρωτηριακό γίνεται 7μελές και τα Δ.Σ της Ένωσης Θύελλα-Καμίνια των Λεόντων γίνονται 5μελή, ενώ εγκρίθηκε και η εναρμόνιση των καταστατικών των ομάδων μας σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α).
Από τα σημαντικά πράγματα που ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα στην χθεσινή Γ.Σ (έπειτα από πρόταση των Δ.Σ), ήταν:
Η ανακήρυξη ως ευεργέτη του Μανώλη Σβουράκη (προβλέπεται από το καταστατικό για πρόσωπα που έχουν προσφέρει ποσό άνω των 50.000 ευρώ), καθώς ως πρόεδρος της ΜΟΒΙΑΚ υπήρξε ο κύριος χορηγός στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου και τις ομάδες του Πανακρωτηριακού και της Ένωσης Θύελλα-Καμίνια τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια και μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη με την Ακαδημία να αριθμεί περί τους 160 αθλητές και είναι ενταγμένη στο δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά και ένα γήπεδο στολίδι όπου, με την δική του συμβολή, διαθέτει γυμναστήριο, αποδυτήρια Ακαδημίας, σκεπαστή κερκίδα και δημοσιογραφικά θεωρεία.
Ανακηρύχτηκαν ως επίτιμα μέλη οι κ.κ Μιχάλης Καλλέργης, Χρήστος Σταμπολάκης και Ιωάννης Βεργανελάκης, για την σημαντική προσφορά τους ως ιδρυτικά μέλη, προπονητές και ποδοσφαιριστές των ομάδων των Καμινίων και της Θύελλας Στερνών.
Αποφασίστηκε η έκδοση βιβλίου με την ιστορία των ομάδων του Ακρωτηρίου (Καμίνια, Θύελλα Στερνών, Πανακρωτηριακός και Ένωση Θύελλα-Καμίνια) και καλούμε όλους όσους έχουν έντυπο ή φωτογραφικό υλικό να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιο από τα μέλη των Δ.Σ των ομάδων μας, ώστε να ξεκινήσει η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων.
Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ποδοσφαιρικός αγώνας γιορτή, με τη συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των ομάδων της Θύελλας Στερνών, των Καμινίων, του Πανακρωτηριακού και της ΕΘΚ, όταν αυτό μπορεί να επιτραπεί από τις αρμόδιες αρχές.
Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέων μελών για τα Δ.Σ, τα αποτελέσματα τα οποία έχουν ως εξής:

Για το Δ.Σ του Πανακρωτηριακού εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά τα παρακάτω μέλη:
1. Παντελής Αλεξανδράκης
2. Μιχάλης Καλλέργης
3. Μιχαήλ Κελάκης
4. Αντώνιος Κοκογιαννάκης
5. Ασπασία Κοντομάρη
6. Εμμανουήλ Κουκουράκης
7. Ευάγγελος Μαριανάκης
8. Νικόλαος Ροζάκης
9. Αγγελική Σκουρλή
10. Σταύρος Χριστοφής

Για το Δ.Σ της Ένωσης Θύελλα-Καμίνια εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά τα παρακάτω μέλη:
1. Απόστολος Γκαγκάκης
2. Ιωάννης Θανασιός
3. Παντελία Κοπανάκη
4. Νικόλαος Λειβαδιτάκης
5. Αναστασία Μαριδάκη
6. Δημήτριος Παπαδομανωλάκης
7. Δημήτριος Παπαπαναγιώτου
8. Χρήστος Σταμπολάκης

Για το Δ.Σ των Λεόντων εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά τα παρακάτω μέλη:
1. Δημήτριος Διαμαντάκης
2. Θεόδωρος Καραβούλιας
3. Κωνσταντίνος Λειβαδιτάκης
4. Αγγελική Μαράκη
5. Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης
6. Λευκοθέα Ντάσιου
7. Κωνσταντίνος Πολιτάκης
8. Γεωργία Τσαλκιτζή
Τα εκλεγμένα μέλη θα συνεδριάσουν εντός οκτώ (8) ημερών για την συγκρότηση σε σώμα και την ανάδειξη των νέων Δ.Σ.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των ομάδων μας για την παρουσία τους και τη δύναμη που μας δίνουν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, για μία Ακαδημία πρότυπο και ένα ποδοσφαιρικό Ακρωτήρι, που όλοι μαζί ενωμένοι θα κρατήσουμε εκεί που του αξίζει.