Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Η “θρυλική” Έλλη Ρουσσάκη για την Άννα Ντουντουνάκη: “Εξαιρετική περίπτωση!”

Η «μεγάλη κυρία» της ελληνικής κολύμβησης, Έλλη Ρουσσάκη, μίλησε για την Άννα Ντουντουνάκη και το μεγάλο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 1986 η Έλλη Ρουσσάκη έγινε η πρώτη κολυμβήτρια από την Ελλάδα που προκρίθηκε σε τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το πέτυχε στη Μαδρίτη και ήταν 6η στα 200μ πεταλούδα. Μετά από 15 χρόνια την ακολούθησε στη Φουκουόκα ο Σπύρος Γιαννιώτης. 

Ένα χρόνο μετά, το 1987, στο Στρασβούργο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι 4η στα 200μ πεταλούδα.

Ήταν η «Μις Μπάτερφλαϊ» της ελληνικής κολύμβησης. Σήμερα είναι μητέρα δυο παιδιών τα οποία είναι στην πισίνα αλλά έχουν ακολουθήσει το άθλημα του πόλο το οποίο και μαθαίνουν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Η Έλλη Ρουσσάκη που ήταν κολυμβήτρια του Ολυμπιακού,  παρακολουθεί την πορεία των νέων παιδιών της ελληνικής κολύμβησης και φυσικά τα καμάρωσε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης εκεί όπου σαν χώρα κερδίσαμε 3 μετάλλια. 

«Εξαιρετική περίπτωση η Ντουντουνάκη» 

Η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. πεταλούδα στην Βουδαπέστη.  Η Έλλη Ρουσσάκη είναι φυσικό και ως γυναίκα αλλά και ως μια κολυμβήτρια του στυλ της πεταλούδας να έχει μια “αδυναμία” στην Άννα. 

«Μου άρεσε πολύ η κούρσα της. Ξέρεις ταυτίζομαι περισσότερο με την Άννα λόγω και του στυλ. Μου άρεσε η τακτική της και οι χεριές της. Σαν γυναίκα και σαν αθλήτρια της πεταλούδας την παρακολουθώ πιο πολύ. Είναι μια εξαιρετική περίπτωση.

Έχει ένα σύνολο σπουδαίο. Είναι πολύ καλή κολυμβήτρια και έχει εξαιρετικές σπουδές. Μου αρέσει που τα συνδυάζει τόσο καλά. Θέλω να της πω και πάλι συγχαρητήρια σ’ εκείνη, στον προπονητή και τους γονείς της. Της εύχομαι το καλύτερο και να έχει την υγεία της. Να είναι γερή και μπορεί να πετύχει πολλά», σημειώνει η Έλλη Ρουσσάκη για την Άννα Ντουντουνάκη. 

Την ρωτήσαμε εάν μπορεί να περιμένουμε κάτι σπουδαίο και στο Τόκιο: «Δεν είμαι γενικά άνθρωπος των προβλέψεων. Θέλω να είναι καλά και θα δώσει τη μάχη της». 

gazzetta.gr