Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση IN THE SPOTLIGHT

“Η υπομονή τελείωσε και το ποτήρι ξεχείλισε” – Οι λόγοι που οδήγησαν τον Γιακουμογιαννάκη σε ανεξαρτητοποίηση

Ο δημοτικός σύμβουλος Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης, με δήλωση “βόμβα” επεσήμανε ότι ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη.

Με κείμενο του που εστάλη στα ΜΜΕ ο Μύρωνα Γιακουμογιαννάκη γνωστοποίησε τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης του:

“Κύριε Πρόεδρε,

Έχουν ήδη περάσει 21 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Η παράταξη μου και εγώ αποφασίσαμε από την αρχή να συμμετέχουμε με την μορφή της συνεργασίας και όχι της σύμπραξης διατηρώντας έτσι την αυτοτέλεια μας και την επιλογή της θετικής ή αρνητικής ψήφου σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Προσωπικά, σε μικρά, αλλά και μεγάλα θέματα του δημοτικού συμβουλίου ψήφιζα πάντα κατά συνείδηση σε αντίθεση πολλές φορές με την παράταξη μου. Όλο αυτό το διάστημα, εξέφρασα πολλές φορές προφορικά αλλά και γραπτά τις αντιρρήσεις μου στον επικεφαλής της παράταξης μου σε θέματα που αφορούσαν τον Δήμο, αλλά και την Δημοτική ενότητα που ανήκω, όμως το μόνο που έλαβα ήταν αδιαφορία.Αρκετές φορές διαπίστωσα πως ο επικεφαλής της παράταξης μας έδινε προτεραιότητα σε θέματα των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου αντί σε θέματα των μελών της παράταξης του.

Ο κύριος Δήμαρχος διάλεξε όλο αυτό το διάστημα να ακολουθήσει την τακτική του «αποφασίζω και διατάζω» και την τακτική του «δεν ακούω κανέναν».Αυτήν την τακτική καλούμαστε σαν παράταξη να ακολουθήσουμε και να συνεργαστούμε;

Ο καιρός πέρασε, η υπομονή τελείωσε και το ποτήρι ξεχείλισε. Έτσι, αποφάσισα πως είναι πλέον καιρός να τραβήξω τον δικό μου δρόμο, το δικό μου αυτοδιοικητικό μονοπάτι. Στην επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία ήμουν πάντα ξεκάθαρος,ειλικρινής και διαυγής. Το ίδιο θα πράξω και τώρα.

Με αυτήν την ανακοίνωση γνωστοποιώ στο σώμα την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη “Χανιά κοιτάμε μπροστά” με επικεφαλής τον Ευτύχη Δαμιανάκη.

Ακόμα ήθελα να πω πως καρεκλοκαψούρης δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα υπάρξω ποτέ. Θα ήθελα όμως, δοθείσης της ευκαιρίας, να θυμίσω σε κάποιους συναδέλφους που πλαισιώνουν την δημοτική αρχή σε σημαντικές θέσεις και πόστα, καθώς επίσης και σε κάποιους οι οποίοι φλερτάρουν απελπισμένα για μια θέση στον ήλιο, για μια καρέκλα, πως οι συνδημότες και συμπολίτες μας τους επέλεξαν για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον, και όχι για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους Δημότες

Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης”.