Κατηγορίες
Τοπικό

Και δεύτερη ανακοίνωση από Γρανίτη για συμβάν στο ματς με την Σπάθα

Όπως τόνισε και στην πρώτη ανακοίνωσή του ο Γρανίτης, δεν αφορά την ομάδα της Σπάθας.

Η δεύτερη ανακοίνωση (υπό μορφή διήγησης) αναφέρει:

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν σε ένα χωριό μια ποδοσφαιρική ομάδα που έπαιζαν σε αυτή παιδιά του χωριού… Κάποια στιγμή ένα από αυτά μεγάλωσε και θα πήγαινε να σπουδάσει σε μια άλλη πόλη κι επειδή εκεί δεν γνώριζε ανθρώπους, ένας παράγοντας της ομάδας του χωριού, φρόντισε επειδή είχε γνωριμίες σε αυτή την ξένη πόλη να βρει μια ομάδα να παίξει μπάλα εκεί το παιδί του χωριού στη διάρκεια των σπουδών του.

Εν τω μεταξύ ένα καλοκαίρι που αυτό το παιδί έκανε διακοπές στο χωριό του, για λόγους που μόνο αυτό ξέρει, αναφερόμενο σε τρεις ανθρώπους (που ασχολούνται πολλά χρόνια με τα κοινά του χωριού προσφέροντας εθελοντικά για τον τόπο τους) τους περιέγραφε ως κλέφτες, χωρίς να έχει κάτι να τους καταλογίσει. Οι άνθρωποι αυτοί δείχνοντας ανωτερότητα και έχοντας πεντακάθαρη τη συνείδησή τους, δεν έδωσαν καμία συνέχεια, άλλωστε ήταν παιδί…

Μεγαλώνοντας όμως ο νεαρός χωρίς κανένας να μπορεί να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του όπου κι αν καθόταν στον τόπο του όταν ερχόταν, έβριζε και κακολογούσε μονίμως τους ανθρώπους που ασχολούνται για το καλό του χωριού τους, χωρίς ποτέ να αιτιολογήσει το μένος που έχει για αυτούς.

Και έφτασε η στιγμή, που θεώρησε αδυναμία την ανοχή αυτών των ανθρώπων (που όλοι ηλικιακά ίσως είναι και γονείς του) με αφορμή κάποιο παιχνίδι να βρίζει και να απειλεί άνδρες και γυναίκες ότι θα τους δείρει, θα τους κόψει κομμάτια, θα τους σκοτώσει και άλλα που δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να γραφτούν. Αραγε αυτή είναι η σημερινή κοινωνία;;;

Παρεμπιπτόντως, όταν οι άνθρωποι συζητούν και υπάρχει καλή θέληση, όλες οι παρεξηγήσεις λύνονται συνήθως. Με απειλές, ξυλοδαρμούς κα νταηλίκια, ποτέ δεν φτιάχτηκε η κοινωνία μας και ποτέ κανένας δεν βρήκε, το όποιο δίκιο θεωρεί ότι του αναλογεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *