Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση IN THE SPOTLIGHT

“Και οι οχτροί έσονται φίλοι” (κατά το δοκούν)

Μείζον θέμα το τελευταίο διάστημα, η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χανίων…

Είδαμε και θα δούμε πολλά και ωραία σχολιάκια από δω και από κει… (σε ΜΜΕ, Facebook κτλ), με αφορμή το (προσωρινό ελπίζουμε) κόλλημα που προέκυψε στην ανακατασκευή της Αγοράς, λόγω της πρώτης απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου.

Έχει πλάκα όμως η ιστορία γιατί “κάποιοι” στον …βωμό της στήριξής τους στη δημοτική αρχή Χανίων, μετατρέπουν σε “φίλους” τους πρόσωπα που (για μια στιγμή) εκφράζουν θετική άποψη (για αυτούς), αγνοώντας φυσικά ότι κάποτε ήταν στα “μαχαίρια”, λόγω διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων (και όχι μόνο). Και μάλιστα, ειρωνεύονται κάποιους άλλους που απλώς ασκούν κριτική, η οποία, είτε είναι δίκαιη, είτε άδικη, έχουν το δικαίωμα να την κάνουν.

Η αναζήτηση “λυκοφιλιών” φυσικά είναι πάντα στο παιχνίδι της πολιτικής, ειδικά όταν σε αυτές τις “λυκοφιλίες” εμπλέκονται και άλλοι εξωγενείς παράγοντες.

Η συνέχεια θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες αφορμές (μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές) που θα δούμε “αταίριαστους” να ταιριάζουν και το ανάποδο…

Δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση.