Κατηγορίες
ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2

Και ξαφνικά, δυναμιτίστηκε το κλίμα μεταξύ Χανίων και Επισκοπής

“Δια ασήμαντον αφορμήν”!

Μια παραίνεση του προέδρου της ομάδας των Χανίων προς εκείνον της Επισκοπής να μην αντιδρούν έντονα οι Ρεθυμνιώτες (αφού είναι φιλικό) για να μη “δυναμιτίζεται” το κλίμα στις κερκίδες των Περιβολίων, έριξε τη σπίθα και “πυροδότησε” μια ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της Επισκοπής:

“Στην κατά τα άλλα σημερινή (Σάββατο 29/10) φιλική αναμέτρηση μεταξύ Χανίων – Επισκοπής (πάλι καλά που στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων έδειξαν πόσο γνήσιοι επαγγελματίες είναι), έγιναν “ομορφιές” πριν καλά-καλά ξεκινήσει το καταταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της SL2.
Ευτυχώς, δεν έγινε κάτι όπου η κατάσταση να ξεφύγει αλλά προκειμένου να έχουν γνώση οι “φύλακες” και φυσικά ο φίλαθλος κόσμος, ως ΠΑΕ Επισκοπή, ως πρόεδρος μιας ΠΑΕ (κ. Μιχάλης Νικολιδάκης) και ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ (κ. Νίκος Τσιλεδάκης) γνωστοποιούμε ότι δεν δεχόμαστε, δεν ανεχόμαστε -ούτε στο ελάχιστο- να μας γίνονται υποδείξεις κανόνων καλής συμπεριφοράς πιάνοντάς μας στη φισούνα για το πως θα αντιδρούμε σ’ έναν αγώνα σ’ ένα δικό μας γκολ ή αν θα μιλήσουμε στον διαιτητή και το ότι, γενικώς θα πρέπει να καθόμαστε “στρατιωτάκια, αμίλητα ακούνητα”…
Αυτό επεδίωξαν να κάνουν πέρυσι (σεζόν 2021-22) στον αγώνα του β’ γύρου στο ίδιο γήπεδο (Περιβολίων) όταν χάσαμε στο 88′ με 1-0. Και τότε, να το καταλάβουμε, η ομάδα των Χανίων κυνηγούσε το πρωτάθλημα αλλά εμείς γιατί έπρεπε να δεχθούμε όλες τις ύβρεις, τον οχετό λέξεων και τις προσβολές απο μια κερκιδα που ειχε “δυναμιτιστεί” ως επίσημοι της Επισκοπής;

Μάλλον ξέρουμε τον λόγο… Γιατί, για σας, αυτός είναι ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός που πρέπει να πρεσβεύουμε ως σύλλογοι…

Και σήμερα; Τϊ έγινε σήμερα; Γιατί και σήμερα θα έπρεπε να τα ανεχθούμε όλα αυτά σ’ ένα “φιλικό” παιχνίδι; Να δεχθούμε τους χαρακτηρισμούς ότι κάνουμε σαν τρελοί κι ότι θα πρέπει να είμαστε καλά παιδιά… Αλλιώς τί…;
Αυτές οι, κατά τ’ άλλα καλή τη πίστη, υποδείξεις ή συμβουλές, καλό θα είναι να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους.

Εν έτει 2022 το μόνο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΠΑΕ Χανιά θα ήταν να φροντίσει για μια καλή φιλοξενία και όχι το τί θα κάνουμε εμείς ως παράγοντες για τη δική μας ομάδα.
Σύντομα, ξάστερα, με όλη την ειλικρίνεια για πραγματικές φιλίες…

… Γιατί εμείς τους φίλους μας, τους επιλέγουμε. Εμείς παραμένουμε σταθεροί εδώ και πολλά χρόνια για τις αξίες που πρεσβεύουμε ως ομάδα, σε μικρές και μεγάλες στιγμές, σε μικρές και μεγάλες κατηγορίες με κύριο μέλημά μας την αγάπη για το ποδόσφαιρο που επιτέλους θα πρέπει να πάει μπροστά μακριά από τέτοιες μικρότητες.”

Ακολούθησε η απάντηση των Χανίων:

“Η ανακοίνωση των φίλων μας από την Επισκοπή μας εξέπληξε. Όπως μας εξέπληξε και η αντίδραση της διοίκησης της σε μια καθαρά φιλική και καλοπροαίρετη παραίνεση – κι όχι υπόδειξη – από τη διοίκηση μας, η οποία είχε ως μοναδικό σκοπό την πρόληψη και αποφυγή έντασης μεταξύ δύο κρητικών και φιλικών σωματείων. Μια παραίνεση που, όπως αναμέναμε, δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Εμείς, αγαπητοί φίλοι και γείτονες της Επισκοπής, είμαστε καλοί οικοδεσπότες, όπως ακριβώς αρμόζει στους Κρητικούς. Το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί τα Χανιά τα τελευταία χρόνια, το γνωρίζετε κι εσείς. Μήπως ήρθε η ώρα ν’ αναρωτηθείτε αν είστε κι εσείς πάντα καλοί φιλοξενούμενοι; Σας παρακαλούμε να το θεωρήσετε κι αυτό ως απλά μια φιλική και καλοπροαίρετη παραίνεση.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο, άλλωστε όλοι στην Κρήτη και γενικά στην Ελλάδα γνωρίζουν τι είναι και τι πρεσβεύει ο καθένας μας. Εμείς το σταματάμε εδώ και απλά περιμένουμε ότι όλα όσα υποστηρίζει στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ Επισκοπή να τα κάνει πράξη στον μεταξύ μας προσεχή αγώνα στην έδρα της, δείχνοντας μας τον δικό της ποδοσφαιρικό πολιτισμό.Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι όσα συνέβησαν στο σημερινό φιλικό αγώνα, καθώς και η ανακοίνωση που ακολούθησε, έγιναν με μοναδικό σκοπό να προετοιμαστεί το κλίμα ενόψει της 3ης αγωνιστικής…”

Κι όλα αυτά, ενώ την 3η αγωνιστική θα γίνει το Επισκοπή-Χανιά για την Σούπερ Λιγκ 2 (επίσημο)…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.