Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Καλαμαρίδης: Οι αθλητές μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού…

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας φιλοξενούνται από τον Ηλία Καλαμαρίδη.

Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το 1ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο Προπονητών Τεχνικής Κολύμβησης, εκφράζοντας τις απόψεις του για όσα διδάχτηκε ενώ από ‘κει και πέρα μίλησε για το lockdown όπου και εστίασε…

Ο κ. Καλαμαρίδης τονίζει την ανάγκη να επιτραπεί τουλάχιστον αυτό το διάστημα η δυνατότητα στους αθλητές που είναι μέλη της Εθνικής ομάδας να μπορούν να προπονούνται. «Είναι παράλογο να είναι σε λειτουργία τα στάδια για τον στίβο, τα σκοπευτήρια, τα γήπεδα τένις και όχι τα ανοιχτά κολυμβητήρια, παρότι στην πισίνα, με το χλώριο, είναι δύσκολη έως αδύνατη η μετάδοση covid-19», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί ολόκληρο το δημοσίευμα της ΚΟΕ:

Απόλυτη οργανωτική επιτυχία και παγκόσμια αναγνώριση είχε το 1ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο Προπονητών Τεχνικής Κολύμβησης, που διοργανώθηκε από την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ και της CMAS, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του ΕΚΠΑ και ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα (7/12).

Ο έμπειρος τεχνικός και επικεφαλής προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας ΝΟ Χανίων, ο Ηλίας Καλαμαρίδης, που παρακολούθησε το συνέδριο, μας καταθέτει τις απόψεις του, ενώ μιλάει και για το πρόβλημα με το κλείσιμο των κολυμβητηρίων, λόγω του lockdown στον αθλητισμό που έχουν επιφέρει τα μέτρα κατά του covid-19 και δεν επιτρέπει σε κανέναν αθλητή της Τεχνικής κολύμβησης να προπονηθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

Για το συνέδριο: «Είμαι πολλά χρόνια στο μετερίζι της προπονητικής, αλλά θεωρώ πως οποιαδήποτε προσθήκη στις ήδη κεκτημένες γνώσεις μας, με περαιτέρω πληροφόρηση σε σύγχρονα συστήματα, είναι σημαντική και απαραίτητη. Ομολογουμένως, λοιπόν, το 1ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο Προπονητών γνώρισε τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Πήρε άριστα. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές Αλέξανδρο Ξιάρχο και Γιάννη Καλαϊτζογλίδη. Οι προπονητές μας στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να τις να μεταδώσουν στα παιδιά μας, στους αθλητές μας και να συμβάλουν στην καλύτερη εξέλιξη και την πρόοδο του αθλήματος. Η απήχηση που υπήρξε από μεγάλο αριθμό συμμετασχόντων από 52 χώρες του κόσμου, εξάλλου, αποτελεί απόδειξη για όσα σας λέω. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο συνέδριο μετέφεραν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλον τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά στο χώρο του υγρού στίβου που συνέβη κάτι τέτοιο κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για να μιμηθούν και τα άλλα αθλήματα το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία στάθηκε αρωγός και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει και στο μέλλον».

Για το lockdown: «Ο σύλλογός μου, ο Ν.Ο. Χανίων είναι ένας μεγάλος σύλλογος και πρωταθλητής στην τεχνική κολύμβηση, με διακρίσεις και ρεκόρ των αθλητών του σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Δυστυχώς, το πρόβλημα με το κλείσιμο κολυμβητηρίων μας έχει φέρει πολύ πίσω. Παρακαλούμε την Πολιτεία να δώσει τουλάχιστον την άδεια να προπονηθούν οι αθλητές που είναι στις Εθνικές μας ομάδες και αναμένεται να μετάσχουν στα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα γίνουν μέσα στο 2021, διαφορετικά θα μειονεκτούν σε σχέση με αυτούς των άλλων χωρών. Είναι παράλογο να είναι σε λειτουργία τα στάδια για τον στίβο, τα σκοπευτήρια, τα γήπεδα τένις και όχι τα ανοιχτά κολυμβητήρια, παρότι στην πισίνα, με το χλώριο, είναι δύσκολη έως αδύνατη η μετάδοση covid-19. Θέλω να κάνω κι εγώ τη δική μου έκκληση διότι γίνεται τεράστια προσπάθεια στο άθλημά μας και, επιτέλους, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού»…