Κατηγορίες
Στίβος

Καραλής: «Προπονητής μου έλεγε να πάω στη χώρα μου εγώ κι η μάνα μου γιατί οι μαύροι δεν κάνουν για επί κοντώ»

Στις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε στο παρελθόν αναφέρθηκε ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, Εμμανουήλ Καραλής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ» ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχε δεχθεί παλαιότερα λόγω της καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό

Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο

Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. 

Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής».

sportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *