Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ Υποδομές

Καυστικότατο σχόλιο ΚΙΝΑΛ Χανίων για την επίσκεψη Αυγενάκη στα Χανιά

Το σχόλιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Χανίων για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στα Χανιά.

Τη χαρακτηρισε “επικοινωνιακού χαρακτήρα και όχι επίσκεψη ουσίας. Δεν υπήρξε κάποια σύσκεψη εργασίας με συμμετέχοντες τους εμπλεκόμενους με τους αθλητικά φορείς όπου θα παρουσιαζόταν και θα αναλύονταν οι ανάγκες του νομού σε έργα αθλητικών υποδομών”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  EΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κου. Αυγενάκη στα Χανιά κάνει την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη προσμονή περίμεναν στα Χανιά τον κι Αυγενάκη . Δυστυχώς η επίσκεψή του ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα και όχι επίσκεψη ουσίας. Δεν υπήρξε κάποια σύσκεψη εργασίας με συμμετέχοντες τους εμπλεκόμενους με τους αθλητικά φορείς όπου θα παρουσιαζόταν και θα αναλύονταν οι ανάγκες του νομού σε έργα αθλητικών υποδομών.

Δεν υπήρξε σοβαρή πρόσκληση των αθλητικών σωματείων το απόγευμα της υπουργικής επίσκεψης με αποτέλεσμα την απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε το Πνευματικό Κέντρο με τα άδεια καθίσματα. Η ΓΓΑ έχει στο μητρώο της όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των αθλητικών σωματείων και ήταν ευκαιρία να προσκληθούν τα αθλητικά σωματεία του νομού ( πάνω από 100) και να συζητηθούν τα προβλήματά τους βάσει θεματολογίας. Η προχειρότητα της επίσκεψης του Υφυπουργού συνεχίστηκε εξαγγέλλοντας αθλητικές παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων εκθέτοντας τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, με δεδομένο την αντίστοιχη εξαγγελία έργων στο Ηράκλειο.

Θεώρησε σωστό να ανακοινώσει τα “μερεμέτια” για το Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, αντί να συγκροτήσει μία σοβαρή πρότασης παραχώρησης ιδιοκτησίας του Κολυμβητηρίου προς την ΓΓΑ ώστε να υπάρξει η συνολική παρέμβαση και ενεργειακή αναβάθμισή του.  Έγινε για άλλη μία φορά επίσκεψη στο ρημαγμένο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και για άλλη μία φορά όλοι δήλωσαν τον αποτροπιασμό τους.

Άραγε, πότε θα υπάρξει κάποια πρυτανική αρχή με τεχνοκρατική αντίληψη και κοινωνική ευαισθησία να δώσει λύση  σ’ αυτό το μνημείο κρατικού πελατειασμού; Σε κάθε περίπτωση ο κος Αυγενάκης, για όσο καιρό παραμείνει στο κυβερνητικό θώκο, θα πρέπει λάβει υπόψη του τα έργα και τις παρεμβάσεις προηγούμενων κρητικών πολιτικών του  αθλητισμού που άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους στην τοπική μας  κοινωνία, όπως ο Σήφης Βαλυράκης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης  και ο Γιάννης Κουράκης.»