Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καζάνι που βράζει το ελληνικό ποδόσφαιρο! “Χάος” από SL2 έως και Γ’ Εθνική

Νέα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στις τρεις κατηγορίες κάτω από την Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με τo dikografies.blogspot.com, 9 στις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 είναι αντίθετες με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ 2, μέσω μιας ενδεχόμενης παρέμβασης του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ανάμεσα στις ομάδες πάντως που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί είναι και ο Πλατανιάς, όπως επίσης η Παναχαϊκή και η Δόξα Δράμας.

Η κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρει:

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της Ε.Π.Ο. που έκανε δεκτή την προσφυγή της «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ» με 5-0 ψήφους και  ακύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες, το Πρωτάθλημα θα γίνει κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 της Super League 2,  με 12 Ομάδες.

Ομοίως απερρίφθησαν και οι προσφυγές των ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ και ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ, που αιτήθηκαν την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

«Σεβόμενοι τις ως άνω Αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και οι οποίες είναι ανέκκλητες, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών».

Νωρίτερα πάντως 20 ομάδες (12 της FL- συνυπολογίζονται Καλαμαριά και Κέρκυρα- και οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής) εξέδωσαν ψήφισμα (κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό) με το οποίο ζητούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση:

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έγινε δεκτή η προσφυγή της Π.Α.Ε. Χανίων δυνάμει της υπ’ αριθμόν 104/200 απόφασης που δημοσιεύθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο.

Συνέπεια τούτου, ως Υφυπουργός Αθλητισμού, δηλώσατε ότι αναμένετε τις προτάσεις των ομάδων προκειμένου να αναλάβετε πρωτοβουλία για σχετική νομοθετική ρύθμιση. Δεδομένου ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 19/8/2020 περιείχε δύο αποφάσεις-προτάσεις αναφορικά με τη διαμόρφωση της Super League 2 – Football League για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, η μια εκ των οποίων προσβλήθηκε δικαστικά και εν τέλει ακυρώθηκε δυνάμει της προαναφερόμενης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., αποτελεί πλέον μονόδρομο η εφαρμογή της δεύτερης πρότασης που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο – και η οποία κατέστη απρόσβλητη και αμετάκλητη, ήτοι η μετατροπή της Super League 2 και της Football League σε μια ενιαία κατηγορία με τη δημιουργία δυο ομίλων (Βόρειος-Νότιος), στους οποίους θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες των δυο πρώην ως άνω κατηγοριών. Σας προτείνουμε – λόγω αδυναμίας συμφωνίας των διοργανωτριών αρχών – να θέσετε εσείς και οι συνεργάτες σας τους όρους συμμετοχής διενέργειας και ειδικότερα:

1. Το μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να καταβάλλεται από κάθε Π.Α.Ε. προς αποφυγή αντιαθλητικών ενεργειών,

2. Τη δίκαιη ποσοστιαία κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανά προηγούμενη φθίνουσα θέση.

Εξάλλου, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω, θα εξορθολογήσετε την αδικία που προήλθε από το νόμο Βασιλειάδη (όπως έχετε δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος δημόσια), η οποία στέρησε το δικαίωμα στις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής να ανέλθουν στη 2η τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς επίσης θα δικαιώσετε της ομάδες της Football League (θέσεις 3-8), οι οποίες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για την άνοδό τους στη Super League 2, αν και μαθηματικά θα μπορούσε να καταστεί εφικτό.

Σας καλούμε λοιπόν, να ενεργήσετε αναλόγως, για τη άμεση αναδιαμόρφωση της νέας ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας με δυο ομίλους, η οποία αποτελεί απόφαση 20 ομάδων (υγιείς ομάδες, ως επί το πλείστον της επαρχίας), περίπου 1.500 ποδοσφαιριστών-προπονητών-γυμναστών-εργαζομένων και περίπου 150.000 φιλάθλων, ταυτίζεται δε απόλυτα με την βούληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Καθίσταται απολύτως σαφές ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η νομοθετική πρωτοβουλία-παρέμβαση, ώστε να ρυθμιστούν όλες τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία των δύο Ομίλων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως άλλωστε είναι η επιθυμία και πάντων των ομάδων της κατηγορίας της Football League.

Οι συνυπογράφουσες Π.Α.Ε.:

1. ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαμαριά)

3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ

4. ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

5. ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019

6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

7. ΑΙΓΑΛΕΩ

8. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Ηγουμενίτσα)

9. ΙΑΛΥΣΟΣ (Ρόδος)

10. ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

11. ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑ (Χαλκιδική)

12. ΚΑΛΑΜΑΤΑ

13. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

14. ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

15. ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Κατερίνη)

16. ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

17. ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Αττική)

18. ΡΟΔΟΣ

19. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ (Λακωνία)

20. ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ρέθυμνο)

Νίκη Βόλου και Καβάλα δεν υπέγραψαν τη συγκεκριμένη επιστολή.

Σε όλα αυτά, χτες είχαμε την κλήρωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ωστόσο, δεν έχει συνταχθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος κάτι που φυσικά είναι ευνόητο, αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το “τοπίο” σε SL 2 και FL.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι, αναλόγως των εξελίξεων, μπορεί να έχουμε μέχρι και ακύρωση και επανάληψη της κλήρωσης, αφού το status των ομάδων της Γ’ Εθνικής μπορεί να είναι διαφορετικό…