Κατηγορίες
ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ IN THE SPOTLIGHT

Κεσαπίδης: “Τουλάχιστον έπρεπε να επιτρέπονται οι προπονήσεις”

Σε κατάσταση αναμονής και στον ΑΟΚ Χανιά.

Ο προπονητής Ανδρέας Κεσαπίδης έκανε δηλώσεις στο basketblog σε σχέση με τις συνέπειες της καραντίνας και τι θα μπορούσε να γίνει.

Αναλυτικά:

«Αρχικά νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Οπότε αν οι ειδικοί πρότειναν την διακοπή του πρωταθλήματος δεν μπορώ να διαφωνήσω. Νομίζω όμως ότι τουλάχιστον οι προπονήσεις θα έπρεπε να επιτρέπονται για να δώσουμε και ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός πειθαρχεί και μπορεί να πειθαρχήσει στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το κομμάτι των πληρωμών είναι μια δύσκολη συνθήκη καθώς πολλοί αθλητές αλλά και προπονητές βιοπορίζονται μόνο από το μπάσκετ και αυτή η διακοπή προκαλεί μεγάλο θέμα το οποίο πρέπει να δούνε προσεκτικά οι αρμόδιοι.

Η διοίκηση της ομάδας μας κάλυψε όλες τις υποχρεώσεις μέχρι την διακοπή και αναμένουμε τις αποφάσεις των αρχών ώστε να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια με τις πληρωμές. Αρχικά δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου ένα ατομικό πρόγραμμα για τους αθλητές μας όσο θα κάθονται και κατά την διάρκεια της καραντίνας είναι μια ευκαιρία για προσωπική επιμόρφωση αλλά και καλύτερη ανάλυση των αγώνων που έχουμε ήδη παίξει ώστε να μην αφήσουμε τον χρόνο να χαθεί. Νομίζω ότι αφού επιτραπεί ξανά η προπόνηση πρέπει να δοθούν 3-4 εβδομάδες προετοιμασίας για να μην ρισκάρουμε τίποτα με τους αθλητές μας και μετά με εβδομαδιαία τεστ που θα πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία τα σωματεία να μπούμε σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό και να τελειώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα ίσως με μια επιμήκυνση της αγωνιστικής σεζόν για 4-5 εβδομάδες».