Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Κιάσσος για Γ’ Εθνική: “Ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών”

Δηλώσεις του προπονητή του Αλμυρού Κώστα Κιάσσου για τις εξελίξεις στη Γ’ Εθνική.

Τι δήλωσε στον athleticradio.gr και στον Μανώλη Θέμελη:

Για την περίοδο της καραντίνας 

“Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους παίκτες μας σε εγρήγορση όλους τους μήνες της καραντίνας. Η όλη κατάσταση μας έχει πάει πίσω σε όλα.

Έχουν δημιουργηθεί βιοποριστικά, οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα και στους ανθρώπους του αθλητισμού. Περνάνε όλοι μεγάλες δυσκολίες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε ευλαβικά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ακολουθούμε την διαδικασία και τις εντολές των γιατρών”.

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής (1ο0ς Ομιλος)

“Εμείς από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα είπαμε οτι θα συμμετάσχουμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Περιμένουμε  την απόφαση για να επιστρέψουμε στις προπονήσεις. Κάναμε προπονήσεις οκτώ μέρες και μετά σταματήσαμε και πάλι.

Tώρα περιμένουμε να ανάψει και πάλι το “πράσινο φως”.

Δυστυχώς με την πανδημία συνεχώς αλλάζουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να προετοιμαζόμαστε όπως θα θέλαμε.

Δεν μας φτάνουν 10 μέρες προετοιμασίας. Χρειάζεται χρόνος. Το ξέρουμε οτι δεν μπορούμε και δεν θα είμαστε στην αρχική μας κατάσταση.

Το μείζον είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και απώλειες.

Έχουμε παίξει τέσσερα επίσημα ματς σε έναν χρόνο. Τώρα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από κει που σταματήσαμε. Να είμαστε ρεαλιστές.

Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά λίγα και ειλικρινή”.

Για τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα και την τροποποίηση της προκήρυξης

“Εμείς ξέρουμε πως ξεκινήσαμε την σεζόν και τις δυνατότητές μας. Πρέπει να διαφυλάξουμε πρώτα την υγεία των παικτών μας.  Μετά θα δούμε όλα τα άλλα.

Σε όλους μας υπάρχει η ελπίδα για την επανέναρξη. Φυσικά δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει κάτι με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπάρχει μία τροποποίηση της προκήρυξης. Το πρωτάθλημα όταν συνεχιστεί θα έχει νέα δεδομένα.

Δεν αλλάζει κάτι στην ομάδα μας.

Στην επανέναρξη θα παίξουμε πιο λίγα ματς, αφού κάποιες ομάδες δεν θα συνεχίσουν. Ο στόχος θα είναι με αυτή την έννοια πιο προσιτός για όλους, αφού θα πάρουν βαθμούς και θα παίξουν λιγότερους αγώνες.  Και θα έχουμε και λιγότερη κούραση, αφού θα υπάρξουν και ρεπό.

Ξέρουμε πως θα κινηθούμε. Περιμένουμε και θα είμαστε έτοιμοι στην επανέναρξη”.

Για τις αποχωρήσεις ομάδων 

“Δεν μπορώ να  σχολιάσω την απόφαση των άλλων ομάδων. Ο καθένας πονάει με την όλη κατάσταση που βιώνουμε και το βλέπει από την δική του θέση. Ο καθένας έχει να διαχειριστεί τα προβλήματα του,  δεν μπορώ και δεν είναι σωστό να κρίνω. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στο σπίτι του καθενός.

Είναι κρίμα που ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σταμάτησε. Είδαμε οτι στο γήπεδο τα φαβορί χάθηκαν. Και στην επανέναρξη δεν υπάρχει φαβορί.

Θα είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών. Υπάρχουν ομάδες 2 ή 3 κατηγοριών στιλ ποδοσφαίρου.

Εμείς θέλουμε να δημιουργούμε. Άλλες ομάδες κοιτάνε την αγωνιστική σκοπιμότητα. Άλλες περιμένουν το λάθος του αντιπάλου και να “χαλάσουν” το παιχνίδι της άλλης ομάδας.

Θέλουμε να έχουμε διάρκεια, αποφασιστικότητα και σωστή τακτική”.

Για την ημερομηνία επανέναρξης

“Δεν μπορώ να πω κάτι για την ημερομηνία επανέναρξης. Δεν λαμβάνω υπόψη τι ακούγεται. Περιμένω την επίσημη ανακοίνωση. Είμαστε αναγκασμένοι να υπακούμε στην ΕΠΟ.

Δεν μένω σε κάποια “πιασάρικα” θέματα, που μόνο κακό κάνουν αυτή την στιγμή. Είναι κακό να “μεγαλώνουμε” ένα θέμα και να βάζουμε τίτλους. Μόνο προβλήματα δημιουργούνται έτσι.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. Δυστυχώς δεν έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο.

Θα ήθελα να σταματήσουν οι δηλώσεις και οι Δημόσιες τοποθετήσεις. Να μην θίγουν καταστάσεις. Να μπουν όλα αυτά στην άκρη. Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές. Μας έχει κουράσει η όλη κατάσταση.

Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι στα λόγια και μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας”.

Για την επιστροφή στις προπονήσεις για οκτώ μέρες 

“Είδα ξανά στο γήπεδο τους παίκτες μου για οκτώ μέρες. Όλο το διάστημα της αποχής είχαμε φτιάξει ένα πλάνο – πρόγραμμα με τους συνεργάτες μου, το οποίο τήρησαν οι παίκτες.

Το ακολούθησαν διαδικτυακά. Τους ευχαριστώ και Δημόσια όλους. Τους αξίζει ένα μπράβο. Και τους παίκτες και το τιμ. Ήταν πρωτόγνωρο και δύσκολο αλλά το κάναμε.

Επιστρέφοντας κάναμε τις απαραίτητες μετρήσεις. Είδα τους παίκτες μου να έχουν όρεξη, ενέργεια και θέληση και αυτό μας γεμίζει με δύναμη. Περίμεναν τόσο καιρό να ξαναγυρίσουν”.