Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστά τα γήπεδα και για όσους δίνουν αθλήματα στις Πανελλήνιες

Οργισμένη επιστολή μαθητή.

Ο μαθητής σημειώνει πως αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής οδηγεί πολλούς μαθητές, που εξετάζονται στα αθλήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις, στην αποτυχία.

To εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα της αδυναμίας εκατοντάδων υποψηφίων στις Πανελλαδικές, που θέλουν να δώσουν για τις γυμναστικές ακαδημίες, αλλά δεν έχουν στάδια να προπονηθούν, φέρνει στο φως επιστολή μαθητή. Πρόκειται για έναν μαθητή της Γ’ Λυκείου από την Πρέβεζα, ο οποίος, όπως κι άλλοι υποψήφιοι, δεν έχουν στάδια για να κάνουν αθλήματα και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο ο νεαρός ζητά την επαναλειτουργία του δημοτικού σταδίου «Αθανασία Τσουμελέκα» στην Πρέβεζα κάνοντας λόγο για άστοχη και αυθαίρετη απόφαση με πρόσχημα την προστασία από τον ιό.about:blank

Ο μαθητής σημειώνει πως αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής οδηγεί πολλούς μαθητές, που εξετάζονται στα αθλήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις, στην αποτυχία και τη μη εισαγωγή τους στις σχολές που επιθυμούν, ενώ εμποδίζει και πολλούς αθλητές που πρέπει να προπονηθούν εν όψει των πρωταθλημάτων που θα γίνουν το νέο έτος.

Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε, με τη συγκεκριμένη επιστολή θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου και την προσωπική μου δυσαρέσκεια για το αναίτιο κλείσιμο του δημοτικού σταδίου της πόλης μας.

Από την αρχή της καραντίνας πήρατε τη συνειδητή απόφαση να κλείσετε τελείως το δημοτικό στάδιο με δική σας πρωτοβουλία, ενώ δεν πάρθηκε ποτέ κάποια κεντρική απόφαση της κυβέρνησης για ολικό κλείσιμο των αθλητικών χώρων. Πήρατε αυτήν την άστοχη και αυθαίρετη απόφαση με πρόσχημα την προστασία από τον ιό, ο οποίος σύμφωνα με αυτά που δείχνουν οι πράξεις σας μεταδίδεται σε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο άθλησης και όχι μέσα σε μικρούς κλειστούς χώρους εργασίας όπως το Δημαρχείο και τα σχολεία, όπου αδιαφορήσατε για αυτά που διεκδικούσαμε μαθητές, γονείς και καθηγητές και για τα οποία δεν πήρατε κανένα μέτρο!

Με αυτή σας την απόφαση οδηγείτε πολλούς μαθητές , που δίνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αθλήματα, όπως εγώ για το ΤΕΦΑΑ και άλλοι για στρατιωτικές σχολές και άλλες στην αποτυχία και την μη εισαγωγή τους στις σχολές που επιθυμούν. Ακόμα υπάρχουν πολλοί αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα και άλλης εμβέλειας αγώνες που είναι σε 2-3 μήνες, για τους οποίους πρέπει να προπονηθούν, όπως προπονούνται οι αθλητές των άλλων πόλεων της χώρας.

Έφτασαν σχεδόν τα Χριστούγεννα και το γήπεδο παραμένει κλειστό και όπως φαίνεται θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Πότε θα προλάβουμε να κάνουμε την προετοιμασία μας.

Όταν θα πλησιάζουν οι εξετάσεις, τα περιθώρια χρόνου θα στενεύουν και η πίεση θα αυξάνει; Ή όταν θα έχουν τελειώσει οι εξετάσεις και οι αγώνες;Ας μη συζητήσουμε για το κολυμβητήριο που δε λειτουργεί και οι μαθητές του δήμου δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε στο αγώνισμα της κολύμβησης. Σταματήστε κ. Δήμαρχε να οδηγείτε τους μαθητές και τους αθλητές της πόλης μας στην αποτυχία επίτευξης των ονείρων μας. Ο αθλητισμός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην δημόσια υγεία για την οποία υποτίθεται νοιάζεστε τόσο.

Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αθλείται και δεν έχετε καμία δικαιοδοσία να το στερείτε από κανένα και με κανένα πρόσχημα, καθώς οι μαθητές και οι αθλητές έδειξαν και δείχνουν τον σωστό δρόμο τηρώντας σχολαστικά τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Σταματήστε να βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος στο θέμα της δημόσιας υγείας. Έχετε την πλήρη ευθύνη για τους μαθητές που θα αποτύχουν να μπουν στις σχολές τις επιλογής τους και τους αθλητές που δεν θα πετύχουν τους στόχους που κυνηγάνε εξαιτίας της αναίτιας απόφασής σας να κλείσετε τον χώρο που προπονούνται!!

atpreveza.gr